78,72639415BTCbitcoins nu beschikbaar

Betaalpagina BitMerchant vernieuwd

BitMerchant, het kassasysteem van Bitonic draait al een tijdje op proef voor webwinkels en sinds kort ook in winkels in de fysieke wereld. We zijn nog volop bezig het gebruikersgemak van zowel de (web)winkelier als klanten te verbeteren, met in het bijzonder de betaalpagina die vooral in het POS (point of sale) van winkels een hoofdrol speelt. Zegmaar de Bitcoin-pinautomaat. De afgelopen dagen is het redesign van deze pagina voor de aangesloten winkels live gegaan.

betalen met bitmerchant

betaald met bitmerchant

We hebben rekening gehouden met verschillende apparaten en displaygroottes, aangezien deze interface zowel in winkels op een tablet als in een webwinkel op een PC of telefoon te gebruiken moet zijn. We hebben de hoeveelheid gegevens teruggedrongen, zodat de betaling duidelijk is en snel verloopt.

Voor het betalen geven we dan ook 2 mogelijkheden. In de eerste plaats de QR-code, die door Bitcoin-apps op telefoon, maar ook op computers gescand kan worden.
De tweede mogelijkheid is de betaalknop, deze is bedoeld voor Bitcoin-wallets op de PC, of Bitcoin-apps op de telefoon wanneer de betaalpagina op hetzelfde apparaat geopend wordt. De betaalknop is logischerwijs niet beschikbaar in POS-mode (in de winkel).
Bovenstaande methodes werken het snelst en betrouwbaarst omdat zowel het betaaladres als de hoeveelheid exact wordt overgenomen.

Waneer bovenstaande betaalmogelijkheden niet beschikbaar zijn, dan heeft de betaler als derde optie de mogelijkheid het bitcoinadres te kopieren naar de wallet en het juiste bedrag over te maken.

Na betaling, die over het algemeen binnen een paar seconden verwerkt is, kan de tablet teruggegeven worden aan de winkelier in de winkel of verschijnt een knop om de gebruiker naar de webwinkel terug te leiden.

Meer informatie over het accepteren van Bitcoin in uw winkel of webshop.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht