Verificatiebeleid aangepast

Vanaf vandaag zijn er nieuwe regels van kracht voor het kopen van digitale producten met iDeal. Er is besloten dat onder andere alle bitcoin-aanbieders per 3 februari moeten voldoen aan een "Know your customer"-beleid. De reden hiervoor is dat voorkomen moet worden dat cybercriminelen misbruik kunnen maken van het iDeal-systeem.

In de praktijk betekent dit voor u het volgende:

  • Bestaande klanten die vóór 3 februari bitcoins hebben gekocht zijn vertrouwd en kunnen onbeperkt bitcoins bestellen met hun eerder gebruikte rekeningen zonder extra verificatie.
  • Nieuwe klanten (Vanaf 3 februari) of klanten met een nieuw rekeningnummer kunnen tot 50 euro per week aan bitcoins automatisch geleverd krijgen. Boven de 50 euro is voor een nieuw rekeningnummer extra verificatie vereist. Vooraf bestelde bitcoins worden risicoloos gereserveerd.
  • Vooralsnog verandert er niets voor het verkopen van bitcoins.
  • Het verificatieproces geldt niet voor MisterCash.

Het eenmalige verificatieproces is eenvoudig en kost u slechts enkele minuten. Bedragen boven de 50 euro kunnen wel gewoon worden besteld, en de bitcoins worden ook meteen voor u gereserveerd voor de dan geldende koers. Om de bitcoins uitgeleverd te krijgen is het, naast de nu al geldende SMS-verificatie, ook nodig om uw bankrekening te verifieren. Dit doet u door 1 cent naar onze rekening over te maken met een specifieke omschrijving. Uw rekening wordt binnen 1 werkdag na ontvangst van uw overboeking geverifieerd en openstaande bestellingen worden dan meteen verstuurd. Na de verificatie bent u vertrouwde klant en worden alle bestelde bitcoins automatisch verstuurd.

We begrijpen dat het vervelend is voor nieuwe klanten dat zij niet direct over hun bitcoins kunnen beschikken en wij betreuren dit ook zeer. We zijn echter genoodzaakt dit beleid in te voeren om bitcoins te kunnen blijven aanbieden via iDeal. We hopen op uw begrip.

U kunt uw rekeningnummer ook hier vooraf verifiëren.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.