108,95740437BTCbitcoins nu beschikbaar

Beleid anonieme proxies

Bitonic is voorstander van privacy-bevorderende maatregelen en we hebben er begrip voor als u stappen onderneemt om uw anonimiteit te waarborgen, door het gebruik van anonieme proxies zoals bijvoorbeeld TOR. Dit hoeft niet per se te betekenen dat u iets te verbergen heeft, of misschien heeft u een goede en legitieme reden om dit te doen.

Wel staat bij ons voorop dat we fraude en andere illegale activiteiten zo goed als mogelijk bestrijden. Naast dat onze continuïteit in gevaar komt indien we illegale activiteiten zouden faciliteren, zijn we van mening dat Bitcoin juist het potentieel heeft om gangbare, legale systemen te vernieuwen of om te inspireren tot vernieuwing. Natuurlijk het betaalverkeer, maar de blockchain heeft een nog veel groter potentieel.

Net als bijvoorbeeld cash geld zal een waardemiddel als bitcoins ook altijd gebruikt worden voor illegale activiteiten. Omdat wij hier nooit aan mee willen en zullen werken, worden transacties die verdachte kenmerken hebben door ons systeem niet automatisch verstuurd, zodat een medewerker deze kan beoordelen. Omdat anonieme proxies interessant zijn voor cybercriminelen zullen hier relatief vaak verdachte activiteiten op gemeten worden. Hoewel wij deze proxies niet bij voorbaat al blokkeren, is er helaas ook voor u als goedwillende klant een verhoogde kans dat transacties gedaan via proxies niet direct verstuurd worden.

We willen u erop wijzen dat iDEAL-, Mistercash- en SEPA-betalingen sowieso niet anoniem zijn. Daarom raden we aan om bestellingen niet via een proxy te laten verlopen. Wenst u dit toch te doen, dan vragen wij om uw begrip als uw transactie met vertraging verstuurd wordt en/of er contact met u wordt opgenomen om de legitimiteit te beoordelen.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.