107,67260068BTCbitcoins nu beschikbaar

Drukte op het bitcoinnetwerk

De afgelopen dagen staat het bitcoinnetwerk onder druk van een grote toeloop van transacties.

Gedeeltelijk is deze drukte toe te schrijven aan een toename in het handelsvolume in bitcoins, maar voor een significant deel komt dit door een aantal 'stress-tests' op het netwerk waarbij grote hoeveelheden transacties gedaan worden.

Behalve dat er een aantal records gebroken worden in het aantal transacties dat in Bitcoin omgaat zijn er verder weinig problemen als gevolg van deze stress-tests.

Een belangrijk gevolg van de drukte is alleen wel dat niet alle nieuwe transacties direct in een block worden opgenomen, de zogenaamde netwerk-bevestiging (confirmation). Om ervoor te zorgen dat transacties bijtijds bevestigd worden is het dus momenteel extra belangrijk om genoeg miners-fee mee te geven met de transactie.

Voor de transacties die wij versturen aan onze klanten bij de aankoop van bitcoins geldt al dat we ruim voldoende fee meegeven om als hoge prioriteit meegenomen te worden door de Bitcoin-miners.

Als u bitcoins verkoopt aan ons, let er dan op dat uw wallet genoeg fee met de transactie meegeeft. Op dit moment kan het voorkomen dat bij te weinig fee een transactie dagenlang onbevestigd blijft. Wij betalen pas uit na minstens 1 bevestiging!

In onze FAQ leest u meer over het verkopen van bitcoins en de miners-fee.

mempool

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.