114,73385802BTCbitcoins nu beschikbaar

Ik wil bitcoins kopen. Wat is een bitcoinadres en hoe kom ik eraan?

Een bitcoinadres kunt u zien als een rekeningnummer voor bitcoins, alleen dan niet bij de bank: iedereen kan zelf adressen aanmaken met behulp van een digitale portemonnee (Bitcoin wallet). U kunt het aan iedereen geven om bitcoins naar u over te maken. Uw wallet beheert de toegangssleutels tot uw bitcoins, om ze te kunnen uitgeven. De wallet hoeft niet 'aan te staan' om bitcoins te kunnen ontvangen, alleen om uw saldo op te vragen en bitcoins uit te geven.

Er zijn verschillende manieren om een bitcoinadres te krijgen:

  • Het makkelijkst, maar niet het veiligst, is een online wallet. Wij raden dit alleen aan als snelle, tijdelijke oplossing te gebruiken.
  • Voor smartphones zijn er diverse apps beschikbaar. Deze zijn vooral handig wanneer u regelmatig betalingen met bitcoins uitvoert. Ons advies: gebruik dit alleen voor kleine hoeveelheden, neem niet meer bitcoinwaarde mee dan u in uw portemonnee zou hebben aan contant geld.
  • Een goede balans tussen veiligheid en gebruiksgemak vindt u in wallet software voor op uw desktop computer. Let wel goed op welke wallet u kiest, want bijvoorbeeld het installeren van de officiële Bitcoin software vergt veel tijd en deze wallet belast uw computer zwaar.
  • Het veiligst is offline opslag door middel van een USB-apparaatje (hardware wallet). Er hangt wel een prijskaartje aan.

Voor meer informatie en een overzicht van beschikbare wallets: bitcoin.nl: Wallet kiezen. (tip)

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.