107,86117362BTCbitcoins nu beschikbaar

Waarschuwing: upgrade uw Electrum wallet

Dit weekend is bekend geworden dat de veelgebruikte Electrum wallet een kwetsbaarheid heeft die het potentieel mogelijk maakt voor willekeurige websites om de wallet te stelen door middel van Javascript. Voor gebruikers is het nu belangrijk om de Electrum wallet niet te openen. Indien u hem aan heeft staan, dient u hem onmiddelijk af te sluiten. Er is ondertussen een update van Electrum beschikbaar, die het veiligheidsrisico verhelpt. Deze nieuwe versie, 3.0.5, kan gedownload worden op Electrum.org.

Omdat de Electrum wallet open source is, zijn er op basis van Electrum voor verschillende altcoins wallets ontwikkeld die dezelfde kwetsbaarheid hebben, zoals Electron Cash. Voor deze wallets is hetzelfde advies van toepassing: Open de wallet niet. Wacht af tot u er een update beschikbaar is voor de wallet.

Indien u op enig moment een oudere versie van de Electrum wallet open heeft gehad zonder wachtwoord en u tegelijk een webpagina open had, is het theoretisch niet uit te sluiten dat iemand toegang heeft tot de bitcoins op uw wallet. Om dit risico uit te sluiten, kunt u een nieuwe wallet aanmaken via Electrum of een ander wallet programma en uw Bitcoins hier naartoe versturen.

Let op: Er is alleen sprake van dit probleem bij de Electrum wallet. Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat gebruikers van andere Bitcoin wallets met vergelijkbare veiligheidsrisico’s te maken hebben.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.