93,17453579BTCbitcoins nu beschikbaar

Viering 10 jaar Bitcoin Whitepaper

Beurs van Berlage

Op woensdag 31 oktober aanstaande, precies tien jaar na de publicatie van de Bitcoin whitepaper, organiseert Financieel Erfgoed samen met Bitonic een bijeenkomst om deze revolutionaire gebeurtenis te vieren. Tien jaar na dato had ook Satoshi Nakamoto de impact van dit idee niet kunnen voorspellen.

In de Beurs van Berlage zal onder het genot van een drankje stil worden gestaan bij het historische en opstandige belang van Bitcoin. Simon Lelieveldt van Financieel Erfgoed zal tegen 20.00 uur een lezing houden over hoe deze opstandige filosofie ten grondslag ligt aan de Beurs van Berlage.

Naast dat de Amsterdamse Beurs van Hendrick de Keyser de eerste aandelen beurs ter wereld was, lag Amsterdam ook ten grondslag aan de opkomst van cryptografie en digitaal geld. Op het CWI, Centrum Wiskunde & Informatica, werd onder leiding van David Chaum in de jaren tachtig al gewerkt aan een transactiesysteem gebaseerd op cryptografie, Ecash (1981). Hieruit ontstond later DigiCash (1994), wat gezien kan worden als een voorloper van het nu inmiddels bekende Bitcoin (2008).

Samenkomst op deze bijzondere locatie zal het mogelijk maken om peer-to-peer bij te praten en herinneringen en ervaringen van de afgelopen tien jaar met elkaar te delen.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.