109,62019857BTCbitcoins nu beschikbaar

Toelichting technisch onderhoud

[UPDATE 0:16] We zijn weer up & running!

De verkoop is vanavond tijdelijk offline omdat wij noodzakelijk technisch onderhoud moeten verrichten aan onze wallet. De reden is een vrij technisch verhaal. In de praktijk komt het erop neer dat een deel van onze transacties niet correct wordt weergegeven op onze transactie-pagina en sommige transacties tijdelijk niet verstuurd kunnen worden.

Wij zijn druk bezig met de oplossing en verwachten dat vanavond, uiterlijk morgen alles weer normaal functioneert. Mocht u bitcoins besteld hebben welke om technische reden nog niet verstuurd zijn dan worden deze uiteraard direct geleverd zodra het probleem verholpen is.

Technische toelichting:

Het onderhoud is nodig in verband met het (al geruime tijd bekende) "malleability"-probleem: https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_Malleability. De laatste dagen is er verhoogde activiteit op het Bitcoin-netwerk waarin transacties worden verstuurd met een aangepaste transactie-id. Wanneer een aangepaste transactie wordt opgenomen in een block kan er een storing optreden in de wallet, omdat deze de oorspronkelijke (niet-aangepaste) transactie gebruikt, ook voor transacties die daaruit voortkomen (vanaf de change-output). Door ons relatief grote aandeel in de wereldwijde bitcoin-transacties heeft dit probleem nu ook ons getroffen. Er is al een technische oplossing die wij momenteel aan het implementeren zijn.

 

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht