93,19433435BTCbitcoins nu beschikbaar

Research & Development

Bitonic is ontstaan uit een passie voor techniek. Sinds 2012 is Bitonic betrokken bij de technische ontwikkeling van Bitcoin. Naast dat we veel technische evenementen sponsoren zetten we ook development-kracht en tijd in om bij te dragen aan de ontwikkeling rondom het Bitcoin-protocol en gerelateerde activiteiten.

Het Bitcoin-protocol & layers

We dragen actief bij aan de ontwikkelingen van het Lightning-protocol en daarnaast experimenteren we met technieken zoals Atomic Swaps, Timestamping, Mimblewimble en Side chains.
Met behulp van deze kennis blijven we de juiste visie hanteren en proberen we zo veel mogelijk bij te dragen aan het verbeteren van protocollen en een gezond ecosysteem.

Blockchain research

Lightning Network

Het Lightning Network kan gezien worden als een ‘second-layer’ techniek die op het Bitcoin-protocol is gebouwd.

Het Lightning Network is de game-changer van Bitcoin. Door middel van deze techniek wordt het mogelijk om instant enorme hoeveelheden transacties te verrichten zonder in te leveren op decentraliteit en robuustheid. De transacties zijn instant en microtransacties worden mogelijk.

Global Lightning Network

Atomic cross-chain trading

Een veelbelovende techniek die Bitcoin mogelijk maakt is Atomic cross-chain trading. Door de komst van Segregated Witness is het nu mogelijk om assets/tokens tussen verschillende (block)chains uit te wisselen. Hierdoor worden nieuwe use cases mogelijk.

Atomic Swaps

Blockchain Explorer

We hebben onze eigen blockexplorer ontwikkeld en hebben deze in eerste instantie voor interne doeleinden gebruikt. Sinds mei 2019 is deze nu ook beschikbaar voor iedereen via de url XBT.eu. Naast de informatie over transacties hebben worden ook statistieken weergegeven met betrekking tot mining. We zullen deze blockexplorer actief doorontwikkelingen en nieuwe features toevoegen.
Block Explorer

Bitonic Server

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.