54,02074837BTCbitcoins now available

Drukke tijden: vraag en antwoord

Het zal u vast niet ontgaan zijn: Bitcoin is veelvuldig in het nieuws en de koers beweegt enorm. Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft en daarom lichten wij hieronder een aantal veelgehoorde vragen toe.

Waarom zijn jullie steeds uitverkocht?

De vraag naar bitcoins is de laatste dagen explosief gestegen. Wij doen ons best om onze voorraad tijdig aan te vullen, echter zijn er momenteel problemen bij de beurs waar wij mee samenwerken (Bitstamp) waardoor zij stortingen niet op tijd kunnen verwerken. Daardoor zijn we afhankelijk van wat mensen aan ons verkopen.

Om u een indruk te geven van de vraag: wij hebben vandaag al meer dan 10.000 unieke bezoekers op de site gehad. Er zijn bijna constant zo'n 1000 bezoekers op de site waarvan een groot deel ook probeert bitcoins te bemachtigen. Dit is ook de reden waarom u soms tijdens het invullen van de gegevens de melding krijgt dat de bitcoins op zijn: waarschijnlijk waren 10 anderen u voor.

Waarom is de site zo traag?

Simpelweg omdat het ontzettend druk is. Wij hebben tussendoor al een server-upgrade uit moeten voeren om de grote drukte aan te kunnen. Het kan desondanks soms nog steeds voorkomen dat de site het grote bezoekersaantal niet aankan.

Krijg ik mijn bitcoins wel?

Ons systeem is zo opgezet dat als u eenmaal de iDeal-betaling start, uw bitcoins direct voor u gereserveerd zijn. Deze kunnen wij dus altijd uitleveren. Als de site te druk is laten wij betalingsverzoeken met voorrang door, waardoor de kans op technische problemen minimaal is.

Waarom zijn de bitcoins zo duur?

Om meerdere redenen: door de enorme vraag is de koers enorm gestegen op alle internationale markten. Normaal gesproken baseren wij onze prijs op de Bitstamp-koers, echter worden zoals eerder genoemd betalingen daar momenteel niet tijdig verwerkt. Wij zijn onder andere daarom momenteel afgestapt van de internationale beurzen en bepalen zelf de prijs op basis van het vraag en aanbod dat wij zien.

De koersen op de internationale markten schieten op en neer. Omdat wij momenteel onze prijs zelf bepalen kan het daardoor voorkomen dat de prijs even een stukje hoger ligt dan op die markten. Wij zien echter dat de prijs constant terug naar bovenschiet. Bij een structurele daling zullen wij de prijs ook naar beneden bijstellen.

[UPDATE] de problemen op de exchange (Bitstamp) zijn opgelost en onze prijzen zijn weer gekoppeld aan de koers.

Is het nu een goed moment om in te stappen?

Bitonic doet nooit uitspraken over koersverwachtingen. De koers kan echt alle kanten op gaan. Bitcoin is daardoor een erg risicovolle investering, maar de rendementen kunnen ook zeer hoog zijn. Ons advies is om alleen bitcoins te kopen met het geld dat u kunt missen.

Ik krijg een foutmelding bij de betaling, wat gaat er mis?

Helaas zijn er bij alle grote banken soms problemen met betalingen naar Bitcoin-bedrijven. Dit komt waarschijnlijk doordat de bank fraude probeert tegen te gaan. De legitieme vraag is echter veel groter dan het aantal fraudegevallen, dus er wordt waarschijnlijk meer leed veroorzaakt dan voorkomen met deze blokkades. Wij raden aan om de helpdesk van uw bank te bellen en aan te geven dat u wenst dat de blokkade opgeheven wordt. Als uw bank dit weigert en dus voor u besluit wat u wel of niet mag kopen is het misschien het moment om u af te vragen of u nog wel zaken met hen wilt doen.

Earlier messages

News archive

Live Chat Consent

The live chat is a service provided by MessageBird B.V. which is (a.o.) subject to the EU General Data Protection Regulation (GDPR) and states they do not use your data for commercial gain. In order to load the Live Chat we ask you to consent to the processing of any data shared with us using the chat. By closing this window without giving consent the chat will not load and no data will be shared.
For more information please review the MessageBird Privacy Policy.