Over Bitonic

Bitcoin voor iedereen. Met die missie is Bitonic in de lente van 2012 gestart als Nederlands eerste bitcoinonderneming. Inmiddels staan we met een groot en ervaren team voor u klaar.

Nieuwstijdlijn

Nieuws over Bitonic

Nieuws over Bitcoin

Zakelijke onboarding via Bitonic.nl

De innovatiekracht van Bitonic slaat weer toe. Vanaf vandaag kunnen bedrijven (en andere partijen met een zakelijke bankrekening) zich aanmelden bij Bitonic met behulp van ons nieuwe zakelijke verificatiesysteem. Zakelijke aanmeldingen worden in een gestroomlijnde klantervaring opgenomen. Ga naar onze verificatiepagina en selecteer "bedrijf" om het verificatieproces voor uw zakelijke Bitonic-account te starten.

Het Lightning Network groeit naar 3900 BTC

De populariteit van het razendsnelle Lightning Network blijft toenemen. De totale liquiditeit op het netwerk groeide in iets meer dan een jaar met meer dan 300% naar ruim 3900 BTC.

Lightning op beschikbaar op BL3P

Lightning is vanaf nu beschikbaar op ons BL3P platfrom. De implementatie van Lighting is weer een volgende stap in de missie om één van de meest stabiele en snelle bitcoinbeurzen van de Europese markt te worden. Wij geloven in robuustheid door eenvoud en snelheid. We zijn van mening dat de integratie van deze nieuwe ontwikkeling een grote verbetering is voor Bitonic en BL3P om krachtige prestaties te leveren in combinatie met een verfijnde en geavanceerde gebruikerservaring. Bekijk de demo en doe mee met de pilot!

De verborgen schatten jacht (mini-game)

Als onderdeel van het 10 jarige bestaan van Bitonic heeft een mini-game plaatsgevonden. Op de Bitonic website waren 100 schatten verstopt. Na een korte tijd waren alle 100 schatten gevonden. Prijzen, varierend van Bitonic t-shirts, truien en Hardware wallets, zijn naar de winnaars gestuurd.

CAR erkent bitcoin als wettig betaalmiddel

In navolging van El Salvador werd de Centraal Afrikaanse Republiek het tweede land ter wereld dat bitcoin erkende als wettig betaalmiddel.

Lancering van het vernieuwde bitcoin.nl

Vandaag lanceerden we het nieuwe bitcoin.nl hét educatieve platform voor onbegrensde Bitcoinkennis. Een plek om te lezen en leren over Bitcoin: wat het is, hoe je het kan gebruiken, wat de laatste ontwikkelingen zijn en waarom het interessant, nuttig en belangrijk is.

Bitonic bestaat 10 jaar!

Bitonic bestaat vandaag 10 jaar! Een mijlpaal voor ons als bedrijf maar ook een mijlpaal voor Nederland! Bitonic heeft zijn rol als pionier altijd serieus genomen en door de jaren heen meer dan waar gemaakt. We hebben de weg vrij gemaakt voor anderen in de sector, hebben ons tegelijkertijd altijd aan de frontlinie van de strijd die gaande is om Bitcoin bevonden, en zijn daarbij onze overtuigingen en idealen nooit uit het oog verloren. Dit zullen we blijven doen, toen, nu, en in de toekomst.

BL3P open voor het grote publiek

De afgelopen weken hebben we de performance van de nieuwe trade engine gemonitord en de resultaten waren positief. We zijn daarom klaar voor de volgende stap: het verwijderen van de invites. Iedereen met een SEPA bankrekening heeft nu de mogelijkheid om een account aan te maken en te handelen op onze beurs BL3P!

Chat met ons via de website!

Vanaf nu kunt u op Bitonic.nl gebruik maken van onze live chat service! Klik rechtsonderaan op het teksballon icoon om contact op te nemen met een van onze medewerkers. Via onze chat service zijn wij dagelijks beschikbaar van 09.30 tot 22.00 uur.

Lugano omarmt bitcoin als betaalmiddel

De Zwitserse stad Lugano kondigde aan Bitcoin te willen omarmen. Onderdeel van de plannen is het aansluiten van winkeliers op het netwerk, een hub voor Bitcoinbedrijven en de mogelijkheid om gemeentelijke kosten met bitcoin te betalen. Ook komt er een jaarlijks Bitcoinevenement.

Bitcoin bestaat 13 jaar

Sinds vandaag is het 13 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto het eerste block minede, met daarin een verwijzing naar een krantenartikel over omvallende banken tijdens de vorige financiele crisis. Met het uitbreken van een nieuwe financiele crisis lijkt het belang van Bitcoin en de boodschap van Satoshi relevanter dan ooit.

2022

Taproot is geactiveerd

De langverwachte protocolupgrade Taproot is geactiveerd op het Bitcoinnetwerk. Het introduceerde een nieuw type Bitcoinadres, waarmee de transactiecapaciteit op het netwerk toeneemt, transactiekosten lager worden en meer privacy mogelijk is.

VS meest populair onder Bitcoinminers

Lange tijd was China het meest populaire land onder Bitcoinminers, maar na overheidsingrijpen vertrokken veel miners naar andere landen. Tegenwoordig bevinden de meeste miners zich in de Verenigde Staten, waar zo'n 35% van de hashrate vandaan komt.

MicroStrategy investeert €210 miljoen in BTC geldreserves

Business Intelligence-softwarebedrijf MicroStrategy kocht dinsdag 21.454 BTC (+/- €210 miljoen euro) als hedge tegen inflatie. Voor dit miljoenenbedrijf is bitcoin nu de voornaamste reserve asset.

El Salvador erkent bitcoin als wettig betaalmiddel

El Salvador erkende bitcoin als wettig betaalmiddel. Daarmee is het nu één van de twee officiële valuta's van het land. El Salvador kondigde plannen aan voor een bitcoinwallet van de overheid en het onderzoekt bitcoinmining op basis van duurzame energie uit vulkanen.

Lancering Bits

Bitonic lanceerde een nieuwe dienst: Bits. Daarmee kan je via automatische overschrijvingen een geautomatiseerd spaarplan instellen om periodiek bitcoin te kopen. Zo behaal je een meer gemiddelde prijs en spaar je bitcoin bit by bit.

China treedt op tegen Bitcoin

China treedt op tegen Bitcoin en bitcoinmining. Hoewel er al langer beperkingen golden in China lijkt het dit keer serieuzer van aard en veel bitcoinminers besluiten het land te verlaten.

Bitonic is 9 jaar!

Vanaf vandaag bestaat Bitonic negen jaar!

Voorzieningsrechter stelt Bitonic grotendeels in gelijk

De registratie bij DNB lijkt kenmerken te vertonen van een vergunningsregime, stelde de voorzieningsrechter. De voorzieningsrechterstelde Bitonic grotendeels in gelijk en riep DNB op de walletverificatie-eis te herzien.

Aantal Lightning nodes verdubbeld in één jaar

Het Lightning Network groeide het afgelopen jaar flink door. Het aantal Lightning nodes verdubbelde naar 10.439 en de totale liquiditeit in het netwerk is inmiddels bijna 1200 BTC.

Podcast Het Nieuwe Geld:

In de podcast Het Nieuwe Geld onderzoekt Reinjan Prakke ons geldstelsel: hoe het werkt, waar het op vastloopt en hoe het in de toekomst gaat veranderen. Gesponsord door Bitonic.

Bitonic vraagt toetsing rechtmatigheid van walletverificatie-eis

Bitonic is het niet eens met de walletverificatie-eis en stapt naar de rechter om de rechtmatigheid te laten toetsen. Lees hier onze visie.

Bitcoin is 12 jaar

Twaalf jaar geleden lanceerde Satoshi Nakamoto het Bitcoinnetwerk door het eerste block van de Bitcoin blockchain te minen.

2021

Nieuw prijsrecord in euro's

Vandaag werd ook het vorige prijsrecord in euro's van €16.960 doorbroken.

Amerikaanse verzekeraar investeert in bitcoin

De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij MassMutual investeerde $100 miljoen dollar in bitcoin (BTC). Een mijlpaal voor de institutionele adoptie van bitcoin.

Nieuw prijsrecord in dollars

Bitcoin doorbrak vandaag het vorige prijsrecord van $19.686 dollar per bitcoin.

Bitonic opgenomen in het DNB-register

Na de registratie van afgelopen dinsdag is Bitonic nu ook officieel in het register van DNB opgenomen. We kunnen onze dienstverlening blijven doorzetten, dit geeft ons de gelegenheid om weer vooruit te kijken: onze visie op de gestelde eisen.

Bitonic krijgt registratie van De Nederlandsche Bank

Vanmiddag kregen we te horen dat de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) met goed gevolg is afgerond en we binnenkort in het register opgenomen worden.

Nieuwe maatregelen in verband met registratie-aanvraag

Vanaf vandaag hebben we (onder protest) extra controle op bitcoinadressen ingevoerd. DNB heeft ons in het registratieproces hiertoe gedwongen onder verwijzing naar de Sanctiewet. Lees ons nieuwsartikel voor informatie.

Podcasting 2.0

Podcasting 2.0 van 'Podfather' Adam Curry start met een decentraal netwerk voor podcasts, waarbij luisteraars rechtstreeks en zonder tussenpartijen via bitcoinkunnen doneren.

Lightning Pool eerste release

Lightning Labs bracht de eerste release uit van Lightning Pool, waarmee Lightning nodes liquiditeit aan elkaar kunnen verhuren om daarmee betaalkanalen te openen.

De Bitcoin whitepaper is vandaag alweer 12 jaar oud!

Vandaag is het precies twaalf jaar geleden dat de mysterieuze en anonieme bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, een paper met de wereld deelde: Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Daarin beschreef hij in slechts acht pagina's hoe Bitcoin zou moeten werken.

Bitcoin upgrades Schnorr en Taproot

Schnorr en Taproot zijn weer een stap dichterbij. Onlangs werd de code goedgekeurd om deze nieuwe upgrades in Bitcoin Core te implementeren.

PayPal integreert bitcoin

PayPal gaat vanaf 2021 ondersteuning bieden voor Bitcoin, zo liet de betaaldienst weten. Gebruikers van PayPal zullen via hun account eenvoudig bitcoins kunnen kopen en verkopen en ook wordt het mogelijk om bij 26 miljoen aangesloten webwinkels met bitcoin te betalen. Het is spraakmakend en groot nieuws, maar het mes snijdt aan twee kanten.

Sneller de blockchain verifiëren met GLV Endomorphism

Onlangs verliep het patent op het zogenaamde GLV Endomorphism, een cryptografische methode waarmee digitale handtekeningen op de blockchain efficiënter geverifieerd kunnen worden. Bitcoin full nodes kunnen ermee meer dan 25% snelheidswinst behalen in het synchroniseren van de blockchain. In 2008 zag Bitcoinlegende Hal Finney al de voordelen, maar nu het patent is vervallen kan het eindelijk in de Bitcoin Core software worden geactiveerd.

UTreeXO: lichtgewicht 'compact nodes'

UTreeXO introduceert een nieuw soort lichtgewicht Bitcoin node: de 'compact node'. Anders dan Bitcoin full nodes hoeven UTreeXO compact nodes geen gigabytes aan UTXO's op te slaan, maar slechts een klein cryptografisch bewijs van minder dan een kilobyte. Compact nodes zouden desondanks dezelfde mate van veiligheid en privacy bieden als full nodes.

Bitcoin Independence Day

Op 1 augustus is het Bitcoin Independence Day: de dag waarop we terugblikken op de eerste de eerste User Activated Soft Fork (UASF) die in 2017 op dezelfde dag plaatsvond. Tijdens de UASF grepen gebruikers de macht over het netwerk; de ontknoping van een lange interne strijd binnen de bitcoincommunity tussen de small en big blockers.

Hashrate terug op hoogtepunt

Tijdens de Bitcoin Halving op 11 mei halveerde de block reward die bitcoinminers ontvangen voor het minen van het volgende block in de blockchain. Kort erna daalde de hashrate van het bitcoinnetwerk met ongeveer een derde, maar dat is inmiddels alweer volledig hersteld. Op dit moment is de hashrate ongeveer even hoog als het hoogtepunt voor de halving.

Electrum integreert Lightning payments

Vorige week verscheen dan eindelijk de langverwachte versie 4.0 van de populaire Electrum bitcoinwallet, die over een aantal spannende nieuwe features beschikt. Zo biedt de nieuwste versie onder andere ondersteuning voor het Lightning Network, Watchtowers, Partially Signed Bitcoin Transactions (PSBT) en Submarine Swaps.

The Human Rights Foundation sponsort Bitcoin developers

De internationale mensenrechtenorganisatie The Human Rights Foundation (HRF) heeft een donatiefonds opgericht om de ontwikkeling van bitcoin te sponsoren. Een eerste beurs van $50.000 dollar is inmiddels verstrekt aan Chris Belcher, een bitcoinontwikkelaar die werkt aan het verbeteren van de privacy van bitcoin via CoinSwaps.

Bitcoin Pizza dag 2020

Het is vandaag 22 mei en dat betekent dat het Bitcoin Pizzadag is! Jaarlijks vieren bitcoiners op deze dag het magische moment dat bitcoin in 2010 voor het eerst monetaire waarde verkreeg: toen Laszlo Hanyecz tien jaar geleden 10.000 BTC betaalde om twee pizza's thuis te laten bezorgen.

AMLD5 wetgeving gepubliceerd in staatsblad

Vandaag is de AMLD5 wetgeving officieel van kracht in Nederland. De wet was op 21 april van dit jaar aangenomen en is pas echt van kracht wanneer het gepubliceerd wordt in het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden. Mede hierom heb we een aantal dagen geleden ons nieuwe verificatiesysteem uitgerold om aan de wettelijkse eisen te voldoen.

Bitonic lanceert verificatie apps (iOS/Android)

Door de nieuwe regelgeving zijn we wettelijk verplicht de identiteit van klanten te verifiëren aan de hand van een identiteitsbewijs. Om de drempel te verlagen en het verificatieproces te versnellen heeft Bitonic een app (iOS/Android) ontwikkeld waarmee we via NFC de benodigde data kunnen uitlezen zonder dat u een foto hoeft te sturen. Dit scheelt tijd en is daarnaast een veel veiliger.

Nieuwe verificatie Bitonic geactiveerd

Op 21 april 2020 stemde de Eerste Kamer voor de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn. Deze wetgeving gaat naar verwachting over enkele dagen in en vanaf dat moment gelden er voor Bitcoinbedrijven nieuwe regels. Om deze reden hebben wij onze systemen aangepast en zal vanaf vandaag het nieuwe verificatieproces actief zijn.

Bitonic lanceert specifieke verificatie apps (iOS/Android)

Door de nieuwe regelgeving zijn we wettelijk verplicht de identiteit van klanten te verifiëren aan de hand van een identiteitsbewijs. Om de drempel te verlagen en het verificatieproces te versnellen heeft Bitonic een app (iOS/Android) ontwikkeld waarmee we via NFC de benodigde data kunnen uitlezen zonder dat u een foto hoeft te sturen. Dit scheelt tijd en is daarnaast een veel veiliger.

Vandaag vond de 3e bitcoin halving plaats

Vandaag, rond 21:25, vond de Bitcoin Halving plaats. Op dat moment halveerde de hoeveelheid nieuwe bitcoins die miners per block kunnen minen van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Daarmee verdubbelde de kostprijs van nieuwe bitcoins en daalde de jaarlijkse inflatie in de bitcoineconomie van ongeveer 3,6% naar ongeveer 1,8%.

Bitonic bestaat 8 jaar!

In het bijzondere jaar 2020 viert Bitonic vandaag haar 8e verjaardag. Er is een nieuw tijdperk aangebroken met de nieuwe wetgeving en daarnaast heeft de Corona pandamie de wereld op z'n kop gezet. Kortom, Bitcoin is belangrijker dan ooit want fiatgeld wordt met de dag minder waard.

Implementatiewet AMLD5 in Nederland aangenomen

Op dinsdagavond 21 april 2020 nam de Eerste Kamer de Implementatiewet wijziging vierde antiwitwas richtlijn aan. Deze voegt cryptobedrijven toe aan de lijst niet-financiële instellingen die moeten gaan voldoen aan de eisen in de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).

Dutch AMLD5 implementation law adopted

On Tuesday April 21, 2020, the Dutch Senate approved the Implementation Act implementing the European fifth Anti-Money Laundering Directive (AMLD5) into the Dutch anti-money laundering law (Wwft). This law requires Bitonic, as a non-financial institution, to be registered and comply with identification and transaction monitoring requirements.

AMLD5 implementatie aangenomen in eerste kamer

Op dinsdagavond 21 april 2020 nam de Eerste Kamer de Implementatiewet wijziging vierde antiwitwas richtlijn aan. Deze voegt cryptobedrijven toe aan de lijst niet-financiële instellingen die moeten gaan voldoen aan de eisen in de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).

Bitonic is een gelukkige sponsor van Bitcoin Optech geworden

Bitcoin Optech helpt Bitcoin-gebruikers en -bedrijven bij het integreren van allerlei Bitcoin-technieken. Dit initiatief is een belangrijke bijdrage aan Bitcoin en daarom vinden we het belangrijk om dit te ondersteunen.

Taproot & Schnorr Signatures voorstel officieel

Dinsdag diende Bitcoin protocol programmeur Pieter Wuille op GitHub een voorstel in met wijzigingen in de Bitcoin Core code die de veelbesproken Taproot en Schnorr Signatures upgrades mogelijk maken. Het voorstel is een belangrijke mijlpaal in het ontwikkelingsproces en vertegenwoordigt het eerste concrete voorstel om deze technologieën te implementeren. Vooral Schnorr Signatures is een zeer grote upgrade voor Bitcoin!

Twitter voegt Bitcoin emoji toe

Social media platform Twitter heeft afgelopen weekend officieel een Bitcoin emoji toegevoegd. Voortaan wanneer Twitteraars de hashtag #bitcoin of #btc gebruiken zal de Bitcoin emoji er automatisch bij worden geplaatst.

Vandaag is Bitcoin 11 jaar oud

Vandaag is het elf jaar geleden dat het Bitcoin netwerk werd gelanceerd. Het eerste block, ook wel het genesis block genoemd, werd door Satoshi Nakamoto op 3 januari 2009 gemined en daarmee was het Bitcoin netwerk een feit. Nu, 11 jaar later bestaat Bitcoin nog steeds en staat het netwerk er sterker voor dan ooit tevoren. Gefeliciteerd Bitcoin!

2020

Bitonic heeft een nieuwe look!

Vandaag kunnen we met trots onze gloednieuwe website lanceren! Een volledige upgrade van ons systeem én onze huisstijl, ook de welbekende driehoekjes zijn naar next level getild.

The Lightning Conference 2019

De eerste officiële Lightning conferentie vond plaats in Berlijn en Bitonic was ook sponsor van dit evenement. Het evenement is een spirituele opvolger van de Berlijnse #LightningHackday series. Maar in tegenstelling tot het "barcamp"-format van de vorige evenementen gericht op developers, verbreedt The Lightning Conference zijn bereik om ook bedrijven en de grotere gemeenschap aan te spreken. Bitonic was een sponsor van het evenement, omdat we het belangrijk vinden om de ontwikkeling van het Bitcoin-protocol en initiatieven die het technische consensus proces verbeteren te ondersteunen.

Fiat deposits BL3P iOS app

Fiat deposits voor de pre-alpha iOS testers zijn vanaf vandaag mogelijk. Dit is de volgende stap naar de complete BL3P app experience. Happy trading!

You can apply here: https://pre-alpha.bl3p.eu

SegWit & Hashrate naar recordhoogte

Ondanks de recente koersdaling van bitcoin zien de fundamentals van het netwerk er beter uit dan ooit tevoren. De hashrate blijft record na record verbreken en de adoptie van SegWit groeide in september enkele malen uit tot boven de 50%.

Bitcoin hashrate record 100 EH/s

Nadat eerder deze week SegWit adoptie boven de 50% kwam, heeft nu ook de Bitcoin hashrate een record verbroken. Voor het eerst kwam de hashrate boven de 100 EH/s met een record van 108,5 EH/s!

SegWit adoptie boven de 50%

SegWit, een schaalbaarheidsoplossing die in 2017 via een UASF werd geïntroduceerd, zorgt voor meer ruimte in een Bitcoin block. Nog niet elke gebruiker maakt gebruik van deze oplossing maar vanaf vandaag wel de helft!

Bitonic verwelkomt de 40ste collega

Vandaag heeft Bitonic alweer de 40ste collega mogen verwelkomen! Dit is een mooie mijlpaal, maar nog lang niet de laatste. Op naar de 50ste!

Sponsoring Baltic Honeybadger

Bitonic is ook dit jaar sponsor van Baltic Honeybadger in Riga, Letland. Het Bitcoin event, met alleen focus op Bitcoin, was ook dit jaar weer een success. De sprekers en panelisten bespraken weer interessante onderwerpen zoals privacy, incentives, bitcoin bedreigingen, en het Lightning Network.

Voor meer info en video’s: bh2019.hodlhodl.com

Sponsoring Scaling Bitcoin

Bitonic is afgereisd naar Tel Aviv om de Scaling Bitcoin workshops bij te wonen. Dit wetenschappelijke en technische event vol interessante workshops was compleet gefocust op het Bitcoin-protocol. Erlay, Lightning Network, en Miniscript werden dan ook uitvoerig besproken.

Voor meer info: Scaling Bitcoin Tel Aviv en de staat van Bitcoin

Miniscript voorstel

Pieter Wuille heeft speciaal een nieuwe code taal gemaakt voor smart contracts op Bitcoin. Miniscript maakt het makkelijker voor programmeurs om smart contract op te maken of condities voor het uitgeven van bitcoins. Opnieuw progressie voor het Bitcoin netwerk.

Bitonic verkoopt 400.000ste bitcoin

Een mooie nieuwe mijlpaal voor Bitonic. Vandaag is de 400.000ste bitcoin over de toonbank gaan. Beide Bitonic en Bitcoin zijn sinds 2012 sterk gegroeid en zullen samen ook deze groei doorzetten!

Bitonic verkoopt 400.000ste bitcoin!

Sinds de oprichting van Bitonic in april 2012 hebben we vandaag onze 400.000ste bitcoin verkocht. Een memorabele mijlpaal voor Nederland & België. In april 2012 was bitcoin ~ 4,00€ waard, vandaag is de bitcoinprijs ~ 10.000€.

Sponsoring Breaking Bitcoin

Na het succes van Building on Bitcoin vorig jaar is Bitonic ook dit jaar weer trotste sponsor. Dit jaar was het in de eigen stad, Amsterdam! In de Beurs van Berlage waren interessante onderwepen zoals privacy, security, en wallets besproken. Bitonic was in zijn voltalligheid aanwezig, een geslaagd event dus!

Voor meer info en video’s: breaking-bitcoin.com

CoreDev Tech Amsterdam

Bitonic is altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom het Bitcoin-protocol. De Core developers onderhouden en verbeteren Bitcoin en maken de verdere groei van het Bitcoin ecosysteem mogelijk. Daarom is Bitonic ook trots sponsor van CoreDev Tech meetings die deze week in Amsterdam werden gehouden.

Coredev Tech

Reactie Bitonic FATF

Als reactie op de nieuwe FATF richtlijnen hebben VBNL en Privacy First samen een brief opgesteld aan de minister van Financiën dhr. Hoekstra. Virtual Asset Service Providers (Vasp’s), waar ook Bitonic onder valt, worden verplicht gesteld op grote schaal persoonlijke data te exporteren. Privacy staat hoog bij in ons vaandel, en wij zien deze maatregel dan ook als onnodig en overkill.

Privacy EU-burgers loopt gevaar

BIP Erlay-protocol

Een nieuw voorstelgesteld protocol van Bitcoin onderzoekers en developers Naumenko, Maxwell, Wuille, Beschastnikh, en Fedorova zou de transactie bandbreedte die gebruikt worden door Bitcoin-nodes reduceren met 75%. Een zeer grote optimalisatie die het Bitcoin-netwerk wederom robuuster maakt.

Bitcoin Pizzadag 2019

Alweer 9 jaar geleden vond een bijzonder bitcoin-transacties plaats. Het was de eerste keer dat een goed uit de “echte wereld” werd verruild voor 10.000 bitcoins. Dit was voor de eerste keer dat bitcoin waarde kreeg.

Bitcoin Core 0.18.0 release

Weer een update van Bitcoin Core. Versie 0.18.0 bevat nieuwe functionaliteiten, bug fixes en verbeteringen aan de prestaties van de full-node software. Daarnaast is ook de nieuwe Hardware Wallet Interaction (HWI) tool gepubliceerd. Deze upgrade maakt interactie met hardware wallets vanuit de eigen full node mogelijk. Op naar versie 0.19.0!

BitMerchant dienst stopt

Sinds 2014 accepteerde Mollie (betaaldienstverlener) bitcoins als betaalmiddel voor hun klanten. Bitonic was verantwoordelijk voor het verwerken van bitcoin naar euro op de achtergrond. Helaas heeft Mollie door compliance druk besloten om deze dienst te stoppen. Daardoor hebben we onze dienst (Bitmerchant) ook on-hold gezet en verzorgen we alleen nog donaties voor goede doelen.

Sponsoring Grin Amsterdam

Bitonic houdt de ontwikkelingen in de cryptocurrency altijd in de gaten. Door onze jarenlange technische expertise hebben wij groot vertrouwen in Bitcoin. Desalniettemin is er een interessant lopend project namelijk Grin. Bitonic is dan ook trots sponsor van deze innovatie en het Grin event in Amsterdam.

Voor meer info en video’s: grinamsterdam.com

Vandaag 10 jaar Bitcoin blockchain

Exact 10 jaar geleden is het zogenoemde 'genesis block' gecreëerd: het allereerste block van de Bitcoin blockchain. Satoshi Nakamoto heeft met het minen van dit allereerste block een statement achtergelaten, zo valt te lezen in de inhoud van het block: een kernmerkende voorpagina van de Britse krant The Times.

Meer informatie over deze gebeurtenis:

Het Bitcoin-netwerk bestaat 10 jaar!

2019

10 jaar Bitcoin whitepaper

Precies tien jaar na de publicatie van de Bitcoin whitepaper, organiseert stichting Financieel Erfgoed samen met Bitonic een feestelijke bijeenkomst in Beurs van Berlage om het fundament van het Bitcoin protocol te vieren.

Voor meer info: Viering 10 jaar Bitcoin whitepaper

Building on Bitcoin

Begin juli werd Building on Bitcoin georganiseerd en ook dit jaar was Bitonic van de partij. Voor het vervolg op de eerdere Breaking Bitcoin in Parijs, kwam een grote groep bij elkaar in Lissabon. Building on Bitcoin, ofwel BoB, legt de focus op het ontwikkelen van het Bitcoin protocol en het bouwen van nieuwe applicaties hier boven op.

Check bitcoin.nl voor het verslag.

Bitonic is jarig!

Bitonic viert vandaag haar zesjarig bestaan! Zes jaar geleden, op 1 mei 2012, werd Bitonic officieel opgericht. Dit is een bijzondere mijlpaal voor ons als Bitcoinbedrijf en zal gevierd worden!

BL3P verwelkomt nieuwe gebruikers

BL3P groeit en verwelkomt nieuwe gebruikers op invite basis. Steeds meer gebruikers omarmen BL3P als handelsplatform en dit biedt een stabiel fundament voor toekomstige groei.

2018

Prijs van 1 bitcoin bereikt 10.000 $

Wereldnieuws: de prijs van bitcoin is de grens van tienduizend dollar gepasseerd. Bitonic haalt het NOS 8 uur journaal, met een item op kantoor in Amsterdam.

Segregated Witness 2x (SegWit2x) activatie faalt

Gedurende een spannende periode verliest de SegWit2x fork draagkracht. De geplande SegWit2x fork wordt hierdoor niet geactiveerd. Een aanval op het netwerk, waarin Bitcoin glansrijk zegeviert!

Segregated Witness van kracht

Na een spannende strijd is de activatie van Segretated Witness (kortweg: SegWit) een feit. Dit betekent een grote verbetering voor de veiligheid en de schaalbaarheid van Bitcoin.

Miners activeren BIP91

Een nieuwe stap in de activatie van Segregated Witness: Miners activeren BIP91. Hierdoor is de optimalisatie die Segwit veroorzaakt weer een stap dichterbij, een positieve ontwikkeling voor Bitcoin.

BIP148 wordt van kracht

Bitcoingebruikers tonen de macht van de bitcoin community met een "User Activated Soft Fork (UASF)", om Segregated Witness, noodzakelijk voor een veilige schaalvergroting van het Bitcoin netwerk, af te dwingen.

Koers 2100$ & pizzadag

Vandaag bereikte de koers van bitcoin ruim 2100$ (1895€) en daarmee is weer een record gebroken. De prijs van bitcoin blijft records breken. Daarnaast is het vandaag precies 7 jaar geleden dat er voor het eerst (herleidbare) waarde aan bitcoin werd toegekend: 2 pizza voor 10.000 bitcoins :-)

-BL3P live in Europa!

BL3P live in Europa!

BL3P het Nederlandse handelsplatform van Bitonic gaat vandaag live voor heel Europa. Iedereen in de SEPA-zone met een SEPA-bankrekeningnummer kan nu klant worden en handelen op BL3P.

Segregated Witness geactiveerd op Litecoin

Segregated Witness (SegWit) zal over twee weken actief worden op Litecoin, een van de eerste altcoins uit de beginjaren van Bitcoin. Door de activatie van SegWit zal Litecoin voorop lopen op Bitcoin in technische ontwikkeling: meer transactiecapaciteit en klaar voor innovaties zoals het Lightning Network.

-Bitonic opent 2e kantoor in Amsterdam

Bitonic opent 2e kantoor in Amsterdam

Begonnen in Driebergen en in april 2014 verhuisd naar Baarn. Anno 2017 hebben we een 2e kantoor geopend in Amsterdam om onze groei en ambities te bewerkstelligen :-) Naast ons kantoor in Baarn kun je nu ook terecht op de Weesperstraat 394-396, te Amsterdam!

-Bitonic viert vijfjarig bestaan!

Bitonic viert vijfjarig bestaan!

Vijf jaar geleden, op 1 mei 2012, werd Bitonic officieel opgericht. Dit is een bijzondere mijlpaal voor ons als Bitcoinbedrijf, daarom viert Bitonic de gehele maand mei feest!

Verjaardag Bitonic

Prijs van 1 bitcoin is vandaag hoger dan ooit tevoren

Het is officieel, de prijs van bitcoin is hoger dan ooit. In 2013 bereikte de koers waardes rond de 1163 en 1175 dollar op verschillende Bitcoin exchanges. De koers was vandaag hoger dan toen. Een historische mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin.

-Dutch Blockchain Hackathon 2017

Dutch Blockchain Hackathon 2017

Met een team van 5 deed Bitonic mee met de Dutch Blockchain Hackathon 2017. We hebben doorontwikkeld op de OpenTimestampings tool van Bitcoin Core developer Peter Todd. Deze dienst zullen we dit jaar beschikbaar maken voor iedereen.

Lees hier ons volledige verslag van de DBH17.

Bitcoin viert vandaag zijn achtste verjaardag!

Acht jaar geleden, op 3 januari 2009, werd het eerste block in de Bitcoin blockchain gemined door Satoshi Nakamoto.


Dit was de start van het bitcoinnetwerk, hoewel er in die dagen nog maar weinig mensen wisten dat Bitcoin bestond en deelnamen aan het netwerk.

Lees artikel op bitcoin.nl

2017
-Bitcoin.nl live!

Bitcoin.nl live!

Bitcoin.nl is een initiatief van Bitonic. Onze missie is een actuele en betrouwbare Nederlandse bron voor relevante informatie over Bitcoin en gerelateerde onderwerpen aanbieden. Een goede bron van informatie is een belangrijk startpunt voor iedereen die meer wil weten over Bitcoin.

Lees artikel op bitcoin.nl

16 miljoen bitcoins gemined

Vandaag is de zestien miljoenste bitcoin gemined in block nummer 440.000. Door de block reward van 12.5 bitcoins in dit block zijn er nu zestien miljoen bitcoins in omloop.

Lees volledige artikel op bitcoin.nl

Segregated Witness geïntegreerd in Bitcoin Core 0.13.1.

Na een intensieve testperiode op Bitcoin Testnet is Segregated Witness geïntegreerd in de nieuwste versie van Bitcoin Core voor mainnet. Miners zijn nu in staat om aan te geven dat ze zullen overschakelen op deze implementatie. Bij 95% support door de miners zal Segregated Witness geactiveerd worden.


Bitcoin mailing list announcement by Pieter Wuille

-Scaling Bitcoin 2016: Retarget — Milaan

Scaling Bitcoin 2016: Retarget — Milaan

Het is alweer 10 maanden geleden dat we in Hong Kong waren voor de vorige editie van Scaling Bitcoin. Dit jaar werden de workshops weer gehouden, dit maal in Milaan. Bitonic was wederom sponsor van het event, omdat wij het belangrijk vinden bij te dragen aan de ontwikkeling van Bitcoin en het proces dat leidt tot consensus over technische beslissingen.

Lees ons verslag Scaling Bitcoin Milaan

-Dutch Blockchain Conference 2016

Dutch Blockchain Conference 2016

Vandaag was de Dutch Blockchain Conference 2016, voorheen de Dutch Bitcoin Conference. Dit keer op het hoofdkantoor van KPMG en het was volledig uitverkocht. "Blockchain" is hot ;)

Bitonic was sponsor en we hebben daarnaast een proof-of-concept gelanceerd waarmee alle aanwezigen van dit evenement een token of een aantal tokens kregen. Een geslaagde dag met veel positieve reacties. Meer lezen over onze proof-of-concept en de nieuwe dienst “hosted chains”: Hosted chains

-Verslag Scaling Bitcoin workshops deel II - Hong Kong, China

Verslag Scaling Bitcoin workshops deel II - Hong Kong, China

Na de eerste workshop in Montreal zijn ook twee afgevaardigden (Jouke & Niels) van Bitonic naar Hong Kong afgereisd om de tweede workshop bij te wonen. We hebben hier een verslag van gemaakt en ook toelichting gegeven op een aantal andere zaken zoals het verschil tussen een hard- en softfork en de status van projecten als Lightning Network.

Verslag Scaling Bitcoin II

COREDEV EVENT ~ ZURICH

Invitation only developer events for hacking together on Bitcoin-Core and related projects.The Bitcoin-Core development team is distributed all over the world. Sometimes is good to come together and discuss and work face to face.


Bitonic was sponsor

More info: Coredev.tech

BBQ @ HQ Bitonic-Bitonic bestaat 4 jaar.
BBQ @ HQ Bitonic

Bitonic bestaat 4 jaar.

1 mei bestonden we alweer 4 jaar en traditiegetrouw is dit gevierd met een BBQ @ HQ Bitonic, dit keer op vrijdag de 13e. Het was weer erg gezellig en dat was niet mogelijk geweest zonder de aanwezigen. Gelukkig hebben we de foto's nog :)

Foto's BBQ

BL3P live in Nederland!

BL3P is de closed beta fase ontgroeid en nu toegankelijk voor iedereen in Nederland met een bunq-rekening. Met behulp van de besloten groep gebruikers uit de eerdere fases hebben we de exchange door en door getest en geoptimaliseerd. Dank voor al jullie testwerk en (kritische) feedback!

Als je een bunq-rekening hebt kan je je nu direct aanmelden op BL3P. Gebruik je nog geen bunq? Download dan de bunq-app en open eenvoudig je gratis rekening!

Launch of Segregated Witness Testnet

This represents one of the most hotly anticipated and exciting developments to date that is an important foundation for many future improvements and innovations. Segregated Witness frees up space on the Bitcoin blockchain by securely moving transaction signature data to a specially delegated “Segregated Witness” data structure outside of the transaction block.

From Bitcoincore.org

Benefits of SegWit

-Bitonic Puzzel 2016!

Bitonic Puzzel 2016!

Vlak voor de jaarwisseling hebben we onze 200.000ste bitcoin verkocht!

We willen al onze klanten bedanken voor het mogelijk maken van deze mooie mijlpaal. Om dit te vieren hadden we vijftal puzzels ontwikkeld.

De puzzels waren Bitcoin en cryptografie gerelateerd. Daarnaast functioneerde de antwoorden als sleutel, en soms ook onderdeel van de oplossing, voor de volgende puzzel.

De puzzels staan nog steeds online:

Puzzel 2016

2016

Scaling Bitcoin workshop II - Hong Kong, China

Deel twee van de Bitcoin scalability workshops. Waar de eerste conferentie diende als input voor oplossingen, met een focus op het analyseren van het probleem, dient deze conferentie als output: hier worden oplossingen voor het probleem gepresenteerd.


Lees meer op: Scalingbitcoin.org

-Verslag Scaling Bitcoin workshops - Montreal, Canada

Verslag Scaling Bitcoin workshops - Montreal, Canada

Bitonic bezocht de 'Scaling Bitcoin' workshops in Montreal, een conferentie gericht op de problemen en hindernissen rondom het schalen van Bitcoin.

Hier hebben we verslag gedaan over onze bevindingen aldaar.

Scaling Bitcoin workshop I - Montreal, Canada

De afgelopen maanden is de lastige discussie over de schaalbaarheid van Bitcoin geïntensiveerd. Verschillende visies en meningen over hoe veiligheid en decentraliteit gegarandeerd kunnen worden in combinatie met schaalbaarheid worden besproken in deze workshops. Het doel is technische consensus creëren middels deze bijeenkomst.


Lees meer op: Scalingbitcoin.org

-BL3P is TabTrader ready!

BL3P is TabTrader ready!

Vanaf vandaag is onze exchange BL3P in TabTrader geïntegreerd.

TabTrader is een gratis mobiele trading terminal (Android). Koers grafieken met technische indicatoren en direct handelen. Inclusief widget. Prijs alerts door push notificaties. Nieuwsfeeds van Reddit, Coindesk & Bitcoin Magazine.

Download de App hier

Bitcoin 'stress-tests'

De afgelopen dagen stond het bitcoinnetwerk onder druk van een grote toeloop van transacties. Behalve dat er een aantal records gebroken worden in het aantal transacties dat in Bitcoin omgaat zijn er verder weinig problemen als gevolg van deze stress-tests.

Nieuwe mijlpaal-Bitonic verkoopt 175.000ste bitcoin
Nieuwe mijlpaal

Bitonic verkoopt 175.000ste bitcoin

Vandaag hebben we onze 175.000ste bitcoin verkocht!

<

p> We hebben hier iets meer dan 3 jaar voor nodig gehad, een mooie mijlpaal ook voor Nederland. Op naar de 200.000!

-Nationaal Bitcoin Congres 2015

Nationaal Bitcoin Congres 2015

Vandaag was het tweede Nationaal Bitcoin Congres, georganiseerd door Rutger van Zuidam en Vincent Everts. Vorig jaar was het bij ABN AMRO, dit jaar op het hoofdkantoor van ING.

Jouke werd o.a. geïnterviewd over de ervaringen met Bitonic en Bitcoin in Nederland door Vincent Everts. Erg leuke en interessante sprekers en een zeer geslaagde dag. Wij als Bitonic waren sponsor van dit evenement en hebben gezorgd voor de toegangsbadges en een stand waar men kon experimenteren met Bitcoin.

We kijken nu al uit naar de editie van 2016! Als je het event wilt terugkijken kan dat via deze url.

-Ordina/Bitonic seminar in samenwerking met Holland FinTech

Ordina/Bitonic seminar in samenwerking met Holland FinTech

Vandaag organiseerden we ons 3e event samen met Ordina. Dit keer ook in samenwerking met Holland Fintech - een enorme aanwinst!

Volle zaal, erg leuke sprekers onder leiding van George van Hout. Het thema was: 'Enabling the sharing economy' waarin verschillende experts zijn of haar visie gaven over de huidige technologische veranderingen.

Informatie over deze seminar: Seminar Enabling the sharing economy

Ross Ulbricht is veroordeeld tot levenslange celstraf.

De oprichter en beheerder van de online marktplaats ‘Silk Road’ is veroordeeld tot 2x levenslang. De jury achtte Ulbricht schuldig aan o.a. het leiden van een drugsnetwerk en andere criminele groeperingen blijkt uit meerdere bronnen.

-BBQ

BBQ

Naar aanleiding van ons 3-jarig jubileum vierden we dit traditiegetrouw met een BBQ.

NASDAQ experimenteert met Bitcoin

Alhoewel het nieuws naar buiten werd gebracht als experiment met Blockchain heeft het er alle schijn van dat NASDAQ experimenteert met zogenaamde ‘colored coins’. Dit is een techniek die gebruik maakt van Bitcoin, en daardoor kan gesteld worden dat de NASDAQ met Bitcoin experimenteert. Een mooie stap voor Bitcoin!

Bitonic bestaat 3 jaar!

3 jaar geleden is het al dat Bitonic officieel haar deuren opende. We hebben daarom onze ervaring met de media en Bitcoin uitgelicht!

De media-aandacht begon pas bij de eerste hype in april 2013 - vanaf toen zijn we artikelen gaan verzamelen. Bekijk hier de foto's van deze ontwikkeling.

-Bitonic wint Fintech award

Bitonic wint Fintech award

Vandaag heeft Bitonic de Fintech award categorie Bitcoin gewonnen - een van de awards voor meest veelbelovende financiële startups. Een beloning waar we erg trots op zijn!

Stripe zet Bitcoin-integratie live

Na een jaar van testen kondigt Payment Processor Stripe aan dat de Bitcoin-integratie live staat.

Bitcoin-betalingen Dell nu ook beschikbaar in UK en Canada

Klanten van Dell in de UK en Canada kunnen vanaf vandaag ook met bitcoins betalen. Eerder was de dienst al beschikbaar in de USA.

Adyen voegt Bitcoin toe als betalingsmogelijkheid.

Adyen levert betaaldiensten aan onder andere Facebook, Uber en Spotify. Adyen start in eerste instantie met de online game maker Jagex waar nu betaald kan worden met bitcoins..

Braintree activeert bitcoin betalingen

Amerikaanse merchants kunnen vanaf vandaag bitcoin als betaalmiddel accepteren via Braintree. Braintree is een dochteronderneming van Paypal.

Bitonic bereikt mijlpaal!

De verkoop van de 150.000e bitcoin is een feit.

Donderdag 15 januari 2015 hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt: de 150.000e bitcoin is verkocht via bitonic.nl! Iets waarvan we alleen maar konden dromen toen we nog geen 3 jaar geleden met een voorraad van 100 bitcoins ons bedrijf begonnen.

2015

Microsoft accepteert bitcoins

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om met bitcoin aankopen te doen in de Windows Store en op het Xbox-platform (USA).

Eerste supermarkt in Nederland accepteert bitcoins

Spar Arnhem Centraal accepteert bitcoins sinds vandaag.

Betaalprovider NCR kondigt aan:

bitcoinbetalingen zullen via hun systeem binnenkort mogelijk zijn.

Paypal in zee met Bitcoin

Bitcoinisgeld live

Met het project Bitcoinisgeld worden de voordelen van bitcoin als geld benadrukt.

Donaties Bits of Freedom

via Bitonic

Vanaf vandaag worden de bitcoin-donaties aan Bits of Freedom via BitMerchant afgehandeld.

Dell accepteert bitcoin

Muziekdienst Grooveshark accepteert bitcoin

Russische centrale bank draait bij

De ondervoorzitter van de centrale bank van Rusland heeft aan de Wall Street Journal laten weten het gebruik van Bitcoin niet te gaan beperken.

Newegg accepteert bitcoin

De Amerikaanse webshop Newegg, met een omzet van zo'n twee miljard dollar per jaar accepteert Bitcoin.

US Marshals veilen Silkroad-Bitcoins

De Amerikaanse investeerder Tim Draper wint alle tien blokken van in totaal bijna 3.000 bitcoins.

Expedia.com accepteert bitcoins voor hotelboekingen

DISH kondigt aan bitcoins te gaan accepteren.

Mollie integreert bitcoin als betaalmidddel via Bitonic

Bitcoin-betalingen in euro's ontvangen via Mollie. Hiermee kunt u wereldwijd Bitcoin-betalingen accepteren. Zonder risico's.

Bitcoin op Bloomberg

Bloomberg toont de Bitcoinkoers binnen hun Pro-pakket

Bitonic bestaat 2 jaar!-Officieus al in april, officieel op 1 mei, 2014.
Bitonic bestaat 2 jaar!

Officieus al in april, officieel op 1 mei, 2014.

Op 1 mei 2012 is Bitonic officieel begonnen, met een voorraad van 100 bitcoins (Toen nog ca. 5 euro per bitcoin waard).

Chicago Sun-Times accepteert bitcoins

Verhuisd-Oude Utrechtseweg 17C, Baarn
Verhuisd

Oude Utrechtseweg 17C, Baarn

In verband met ruimtegebrek zijn we van 30 m2 naar maar liefst 170 m2 gegaan.

Een mijlpaal:-Bitonic verkoopt haar 100.000e bitcoin
Een mijlpaal:

Bitonic verkoopt haar 100.000e bitcoin

In minder dan 2 jaar tijd verkopen we onze 100.000e bitcoin, ook een fantastische mijlpaal voor Nederland.

MtGox bevestigt terugvinden 200.000 bitcoins

Amerikaans ministerie van financiën:

Geen grootschalig misbruik Bitcoin.

De Nederlandsche Bank: Bitcoin is erg innovatief

MtGox vraagt faillissements|­bescherming aan

MtGox offline

Bug zorgt voor technische problemen

Verschillende Bitcoin diensten ondervinden hier last van.

Opname bitcoins voorlopig nog niet mogelijk bij MtGox

Apple verwijdert Blockchain-app uit app-store

Charlie Shrem (BitInstant) gearresteerd op JFK

Fidor Bank introduceert Bitcoin-derivaten|markt

Een exchange

Exchange BL3p (onder testgebruikers) live

Onder de codenaam BL3p is de exchange live voor testgebruikers. De trading engine hebben wij in nauwe samenwerking laten ontwikkelen door een externe partij met jarenlange ervaring bij verschillende banken.

Overstock.com accepteert bitcoin

Tevens ook Winning Poker Network accepteert bitcoin.

Zynga accepteert bitcoin

Onder andere voor Farmville 2.

Vergunningsaanvraag:-Onder begeleiding van Enigma Consulting B.V.
Vergunningsaanvraag:

Onder begeleiding van Enigma Consulting B.V.

Vanaf 1 januari zijn we officieel gestart met de aanvraag van de vergunning. Enigma begeleidt ons in dit proces.

2014

Waarde Bitcoin bereikt het toppunt: 1240$

Is zelfs meer waard dan goud.

Bank of Amerika brengt rapport uit:

Waardeert bitcoin op 1300$.

China’s payment processors vertelt:

niet handelen met bitcoins.

Bank of China verbiedt de handel in bitcoin

Crash naar $600, herstelt zich uiteindelijk weer naar 900$.

-Daan Kleiman

Daan Kleiman

Daan Kleiman is verantwoordelijk voor de marketing binnen Bitonic. Tevens is Daan verantwoordelijk voor de Bitonic Academy.

PGP 3186 4226 E333 635C F501 3316 ACAF 5B43 68D1 474D

-Bitcoin bereikt de waarde van 1000$

Bitcoin bereikt de waarde van 1000$

De Fed's chairman Ben Bernanke spreekt uit:

Bitcoin heeft een veelbelovende toekomst.

Thuisbezorgd.nl accepteert bitcoins

Bitcoin in de van Dale

Het woord Bitcoin is inmiddels een begrip en wordt opgenomen in de Dikke van Dale.

-Bitonic neemt BTCNext over

Bitonic neemt BTCNext over

Bitonic neemt BTCNext over en Pieterjan Goppel wordt verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten binnen Bitonic.

FBI sluit Silkroad

Neemt 26.000 bitcoins in beslag.

-BitMerchant live

BitMerchant live

(Web)winkels kunnen vanaf dit moment bitcoins accepteren als betaalmiddel via Bitonic.

Gyft accepteert bitcoins

Verjaardag-Bitonic bestaat 1 jaar
Verjaardag

Bitonic bestaat 1 jaar

De eerste verjaardag wordt gevierd met een bbq en meeting op het nieuwe "hoofdkantoor" in Driebergen.

Bitcoin bereikt de waarde van 200$

Bitcoin op het acht-uur-journaal

Bitcoin bereikt de waarde van 100$

Verhuisd-Kantoor Driebergen
Verhuisd

Kantoor Driebergen

Waar Bitonic eerst vanuit de woonkamer van Robert opereerde was het op een gegeven moment tijd om te verhuizen naar een eigen kantoor.

Markt|kapitalisatie bereikt de 1 miljard dollar

2013

Wordpress.com accepteert bitcoins

ECB publiceert over Bitcoin

De Europese Centrale Bank heeft een document gepubliceerd over o.a. Bitcoin

Bitcoin Foundation gaat van start

Gavin Andresen maakt oprichting Bitcoin Foundation wereldkundig

Bitcoins verkopen

Bitonic koopt bitcoins via de website in

Klanten kunnen eenvoudig bitcoins verkopen aan Bitonic, het geld wordt de eerstvolgende werkdag overgemaakt. Dit maakt het handelen in bitcoins vele malen sneller nu er geen internationale overboekingen met exchanges nodig zijn.

-Idealcoin.nl wordt Bitonic.nl

Idealcoin.nl wordt Bitonic.nl

"Bitonic" —een anagram van Bitcoin— wordt op 12 Juni 2012 de nieuwe handelsnaam.

-Inschrijving KVK Bitonic v.o.f.

Inschrijving KVK Bitonic v.o.f.

Bitonic B.V. is op 1 Mei 2012 oorspronkelijk gestart als V.O.F.

Tweede stapje-iDealcoin live
Tweede stapje

iDealcoin live

Nog geen 24 uur later was er een eerste klant.

Eerste stapje-iDealCoin
Eerste stapje

iDealCoin

Het eerste stapje, toen Bitonic nog niet geboren was: idealcoin.nl.

Jouke Hofman, Robert de Waard & Niels van Groningen-Zien een probleem en hebben een oplossing.
Jouke Hofman, Robert de Waard & Niels van Groningen

Zien een probleem en hebben een oplossing.

Bitcoins kopen was in 2012 een omslachtige bedoeling. Vanuit dat probleem zijn Jouke, Robert en Niels een oplossing gaan zoeken en vonden die: met iDeal bitcoins kopen, dat moet toch kunnen?!

Tradehill.com stopt

De op 1 na grootste bitcoin-exchange, Tradehill stopt ermee na aanhoudende problemen met financiële partners.

TV-debuut Bitcoin

Bitcoin maakt z'n entree in de popcultuur via de Amerikaanse televisie-serie "The good wife"

2012

Wikileaks accepteert bitcoindonaties

1 bitcoin kost 1 dollar

2011

2 pizza's verkocht voor 10.000 bitcoin

Het waren hele lekkere pizza's ;)

2010

Eerste bitcoin-transactie

Minder dan twee weken nadat het netwerk van start is gegaan, is de eerste geregistreerde transactie in het bitcoin-netwerk.

Bitcoin­netwerk gaat van start

Het "Genesis block" is een feit!

2009
2008

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.