Wat is een bitcoin wallet en wat is een bitcoinadres?

U kunt ervoor kiezen om uw Bitcoin te bewaren in uw Bitonic account. Hiernaast kunt u er ook voor kiezen om uw Bitcoins op te slaan in een wallet welke in uw eigen beheer is.

Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar, welke het beste bij u past kun je bepalen via bitcoin.nl: Wallet kiezen. Zowel het beheren als het beveiligen van uw bitcoins doet u zelf, tenzij u er voor kiest om uw Bitcoin in uw Bitonic account te bewaren. Zorg er daarom voor dat u uzelf goed informeert over het gebruik en beveilig uw wallet goed voordat u er belangrijke en/of waardevolle transacties mee doet.

Een bitcoinadres kunt u een beetje zien als een rekeningnummer voor bitcoins, alleen dan niet bij de bank: iedereen kan zelf bitcoinadressen aanmaken met behulp van een digitale portemonnee (een Bitcoinwallet). U kunt bitcoinadressen aan iedereen geven om bitcoins naar u over te maken. Uw wallet beheert de toegangssleutels tot de bitcoinadressen waarop uw bitcoins staan, en waarmee ze uit te geven zijn. Een wallet hoeft niet 'aan te staan' om bitcoins te kunnen ontvangen, maar wel om uw saldo op te vragen of om bitcoins uit te geven.

Er zijn verschillende wallets beschikbaar die een verschillende mate van gemak en veiligheid bieden:

  • Smartphone. Een smartphone wallet is vooral handig wanneer u regelmatig betalingen met bitcoins uitvoert. Ons advies: gebruik dit alleen voor kleine hoeveelheden, neem niet meer bitcoinwaarde mee dan u in uw portemonnee zou hebben aan contant geld.

  • Laptop/desktop. Een goede balans tussen veiligheid en gebruiksgemak vindt u in wallet software voor op uw desktop of laptop computer. Let wel goed op welke wallet u kiest, want bijvoorbeeld het installeren van de officiĆ«le Bitcoin software vergt veel tijd en deze wallet belast uw computer zwaar. Er zijn ook wallets beschikbaar die veel minder belastend zijn voor uw computer. kijk daarvoor dus op bitcoin.nl: Wallet kiezen.

  • Hardware. De meest gangbare en veiligste manier van offline opslag is door middel van een USB-apparaatje. Er hangt wel een prijskaartje aan. Door uw bitcoins offline te bewaren loopt u het minste risico op het gebied van cyberveiligheid.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.