Ik ben slachtoffer van cryptolocker/ransomware, wat kan ik doen?

Ransomware is een vorm van malware die een computer of opslagmedium versleutelt met als gevolg dat de informatie die erop staat onbruikbaar wordt. Slachtoffers wordt de mogelijkheid geboden om de informatie te ontsleutelen door een betaling in bitcoin te doen. De politie adviseert om niet te betalen, omdat er geen garantie is dat de informatie ontsleuteld zal worden en het lokt nieuwe aanvallen uit.

Er zijn sleutels van verschillende cryptolockers beschikbaar. De meeste van deze sleutels kunt u hier vinden: https://www.nomoreransom.org. Twee andere tools kunt u hier vinden: Petya cryptolocker en Keranger-ransomware.

Mocht u toch een bitcoinbetaling willen doen en hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.