102,09809973BTCbitcoins nu beschikbaar

Ik heb bitcoins besteld, wanneer komen ze aan in mijn wallet?

Voor uw eerste aankoop geldt een wachttijd ('cooldown-periode') welke tot 1 werkdag kan duren. De bitcoins zijn in tussentijd voor u gereserveerd voor de koers van tijdens de betaling. Zie ook: verificatie

Wanneer uw rekeningnummer is geverifieerd en u op ons transactieoverzicht een bitcointransactie-id ziet, betekent dit dat de bitcoins naar uw wallet verzonden zijn. Normaal gesproken ontvangt u de bitcoins vrijwel direct. Wanneer het druk is groeperen wij transacties, het kan dan een paar minuten duren voor de bitcoins worden verstuurd. Daarnaast controleert ons fraude-detectiesysteem op afwijkende kenmerken in transacties. Als een transacties als hoog is geclassificeerd zal deze handmatig worden beoordeeld. Dit kan ertoe leiden dat het langer duurt voor de transactie wordt verzonden of dat er om aanvullende informatie wordt gevraagd.

Het kan zijn dat de bitcoins niet direct in uw wallet verschijnen. Reden hiervan kunnen onder andere zijn:

 • U gebruikt een wallet op een externe site die vereist dat er confirmations (bevestigingen door het bitcoin-netwerk) zijn.

  Confirmations geven aan dat de transactie in de blockchain (het Bitcoin-grootboek) is opgenomen. Miners die bijdragen aan het netwerk vinden gemiddeld elke 10 minuten (soms duurt dit een stuk langer, meestal korter) een block, waarmee uw transactie automatisch wordt bevestigd. Hoe meer confirmations, hoe definitiever de transactie. Sommige wallets schrijven de bitcoins pas bij als de transactie 6 confirmations heeft. Als u enige tijd na 6 confirmations nog steeds geen bitcoins in uw wallet ziet, raden wij u aan om contact op te nemen met de betreffende site of wallet.

 • U gebruikt een lokale wallet op uw computer of telefoon, maar deze is nog bezig met synchroniseren of heeft netwerkproblemen (bijvoorbeeld Bitcoin Core / Bitcoin-QT).

  Wanneer uw wallet nog bezig is met synchroniseren betekent dit dat de blockchain (het "logboek" van alle bitcointransacties) nog niet compleet is. Uw transactie wordt aan het eind van de blockchain geplaatst. Daarom zult u de gekochte bitcoins pas zien verschijnen wanneer de blockchain volledig is gedownload. Het kan ook voorkomen dat uw wallet geen verbinding met het netwerk krijgt, door bijvoorbeeld een firewall.

  Mocht dit het geval zijn, maar u heeft de bitcoins dringend nodig, dan zou u ervoor kunnen kiezen om uw "wallet.dat"-bestand te importeren in een web-wallet, bijv. blockchain.info biedt deze mogelijkheid.

 • U gebruikt Multibit en ziet de transactie niet verschijnen.

  Multibit ziet soms een transactie niet binnenkomen. U kunt dit oplossen door in de menubalk op "Tools" en dan op "Reset Blockchain and Transactions" te klikken. Klik hier voor gedetailleerdere instructies.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.