Ik wil bitcoin verkopen (BTC), hoe werkt dat precies?

Voor het bitcoin verkopen (BTC) vult u in hoeveel bitcoins u aan ons aanbiedt, of hoeveel euro's u wilt ontvangen. Vervolgens vult u uw betalingsgegevens in en een retour-bitcoinadres (een adres uit uw wallet) voor het geval de uitbetaling niet kan plaatsvinden. Houd bij het invoeren van het bedrag in bitcoin rekening met de miners-fee!

Nadat u akkoord bent met de voorwaarden en op verzenden klikt, krijgt u een overzicht te zien met daarop een bitcoinadres (en bijbehorende QR-code) om de bitcoins naartoe te sturen. Nadat u de bitcoins heeft verstuurd hoeft u niets meer te doen, ons systeem detecteert automatisch of de hoeveelheid bitcoins die u aan ons wilt verkopen, ontvangen zijn en bevestigd door het netwerk. De uitbetaling vindt plaats na de eerste netwerkbevestiging, uiterlijk de eerstvolgende werkdag. Onze prijs staat vooraf vast, bij ons loopt u geen koersrisico zoals bij andere partijen, die achteraf pas vaststellen wat u krijgt uitbetaald.

De tijd die u krijgt om de bitcoins te versturen is beperkt, om ons koersrisico te minimaliseren. Daardoor kunnen we een scherpe prijs bieden. Het kan gebeuren dat uw bitcoins (net) te laat aankomen. Geen probleem, we storten de bitcoins dan na 1 netwerkbevestiging retour op uw retouradres. U kunt het even later weer proberen (maak hiervoor een nieuwe verkooptransactie aan).

Mocht u het toch eng vinden om uw bitcoins zomaar naar ons te versturen, dan kunt u eerst een kleine hoeveelheid sturen om te zien dat het aankomt: ons systeem accepteert ook betaling in delen. U zult de bitcoins normaal gesproken binnen ca. 30 seconden op het overzicht zien verschijnen. Wij begrijpen het als u graag eerst persoonlijk contact wilt bij grotere hoeveelheden, we beantwoorden uw vragen graag!

Zie ook hieronder voor de urgente-betalingsoptie, klik hier voor details over de uitbetaling van een normale opdracht.


Wilt u bitcoin verkopen (BTC) maar heeft u nog geen Bitonic account? Maak dan hier een account aan.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.