Mijn bitcoin verkooporder is geannuleerd, wat nu?

De uitbateling van uw verkooporder kan om meerdere redenen geannuleerd worden:

  • De verkochte bitcoins komen te laat aan.
  • U maakt geen bitcoins over.
  • U maakt te weinig bitcoins over.

Een probleem dat regelmatig optreedt, is dat de verkochte bitcoins te laat worden ontvangen, waardoor de transactie geannuleerd wordt. Als u de bitcoins vanaf een exchange (bijvoorbeeld Binance, Bittrex of Kraken) stuurt, worden de bitcoins vaak pas later verzonden. Exchanges verzamelen uitgaande transacties en sturen het nooit direct. Omdat u maar 5-10 minuten de tijd hebt om de transactie op het bitcoinnetwerk te plaatsen (er hoeft nog niet in dat tijdsbestek een netwerkbevestiging te zijn natuurlijk), leidt dit vaak tot het annuleren van een transactie. We raden daarom aan om de bitcoins vanaf een exchange eerst naar een eigen wallet te sturen voordat u een verkooptransactie bij ons aanmaakt.

Als u minder bitcoins naar ons stuurt dan de opgegeven hoeveelheid, wordt de transactie ook geannuleerd. Houd bij het verzenden rekening met de miners-fee. Verkoopt u bitcoins aan ons vanuit uw eigen wallet? Let er dan op dat u niet uw gehele aantal bitcoins aan ons kunt verkopen. Uw transactie heeft altijd een beetje bitcoins extra nodig om aan de miners-fee te voldoen. U kunt bijvoorbeeld 0,0003 btc in uw wallet achterlaten zodat uw wallet deze kan gebruiken voor de miners-fee. Wilt u alsnog uw bitcoins verkopen aan ons vanaf een exchange? Let er dan op dat uw exchange een aantal btc van uw order afhaalt. Kijk goed bij het verzenden van bitcoins vanaf een exchange naar de fee die zij in rekening brengen en houdt daar rekening mee zodat u het correcte aantal bitcoins stuurt op het adres van de order.

Wanneer u te weinig bitcoins overmaakt of ze komen te laat aan, zullen wij de bitcoins automatisch retourneren nadat er een netwerkbevestiging van uw transactie is. Als uw bitcoins niet binnen 2 uur na de netwerkbevestiging terug zijn in uw wallet, neem dan even contact op.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.