Waarom zou ik voor Bitonic kiezen?

In Nederland zijn er meerdere bedrijven waar u, net als bij Bitonic, bitcoins kunt kopen met iDEAL. Hoe weet u als klant bij welk bedrijf u het beste bitcoins kunt kopen? Wij adviseren naar het volgende te kijken:

  • Prijs. U kunt onze prijzen vergelijken met het Europees gemiddelde op bitcoinaverage of bitcoin.nl. Ook kunt u Nederlandse aanbieders vergelijken op diverse sites door te zoeken op "bitcoin prijzen vergelijken". U zult zien dat de prijzen over het algemeen niet ver uit elkaar liggen en Bitonic vaak tot de goedkoopste aanbieders behoort.
  • Betrouwbaarheid van de aanbieder. Een Nederlandse aanbieder waar met iDEAL betaald kan worden biedt meer zekerheid dan een exchange, waar vaak alleen met een internationale overboeking betaald kan worden. Tevens heeft het verleden uitgewezen dat uw geld niet altijd veilig staat op een exchange (MtGox, Bitcoin24, Cryptsy, etc.). Bij sommige Nederlandse aanbieders komen er tijdens het betaalproces nog (transactie-)kosten bij, of wordt na de betaling de koers aangepast, waardoor u bedrogen uit kunt komen. Bitonic biedt altijd een all-in prijs en doet nooit aanpassingen na de betaling.
  • Deskundigheid. Het is niet heel moeilijk om een website te maken waar bitcoins gekocht kunnen worden. Houd wel in gedachten dat Bitcoin een complexe, nieuwe technologische ontwikkeling is, waar ook wel eens iets mis bij kan gaan. Dan is het fijn als u op weg geholpen kunt worden door een goed bereikbare, deskundige partij met veel ervaring.
  • Snelheid. U kunt op een exchange meestal een iets betere prijs krijgen, vaak scheelt dit ongeveer 1%. Het grote verschil met een exchange is dat u bij een partij als Bitonic direct bitcoins koopt voor een afgesproken prijs. Ziet u een koopmoment, dan hoeft u niet eerst te wachten tot uw overboeking aankomt, omdat wij over buffers beschikken waaruit we direct kunnen leveren. Hiermee loopt u ook geen risico door uw geld te bewaren bij een derde partij.
  • Ervaringen. Sommige aanbieders stimuleren klanten om een beoordeling achter te laten op een reviewsite, door hier bijvoorbeeld een vergoeding tegenover te stellen. Wij denken dat dit geen betrouwbare resultaten oplevert. Wij geloven dat de ervaringen die op mensen hun eigen initiatief worden gedeeld in de Bitcoingemeenschap (bijv. Bitcointalk, Reddit), van grotere waarde zijn. Bitonic staat al jaren zeer goed bekend in de Bitcoingemeenschap, maar u hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven!

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.