Wat is volatiliteit?

Bij het bitcoin kopen (BTC) is het belangrijk met een aantal dingen rekening te houden: een daarvan is volatilitieit. Maar wat is nu precies die volatiliteit?

De bitcoin koers is constant in beweging, volatiliteit is de term die wordt gebruikt om deze schommelingen mee aan te duiden. De prijs van kan per dag dus flink verschillen, bitcoin staat er daarom bekend erg volatiel te zijn. Toch is bitcoin, in vergelijking tot de rest van de cryptomarkt, juist weer vrij stabiel. Verder is het zo dat de volledige cryptomarkt gekoppeld is aan het gedrag van bitcoin. Gaat bitcoin omhoog dan zal de rest van de markt volgen. Gaat bitcoin omlaag, dan volgt doorgaans de rest van de markt ook.

Op onze bitcoin koers pagina kunt u goed zien hoe de bitcoin prijs zich over verloop van tijd heeft gedragen.

Door gebruik te maken van Bits, onze Dollar Cost Averaging (DCA) service, zult u minder direct te maken hebben met volatiliteit.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.