Wat is de bitcoin halving?

De Bitcoin halving, ook wel ‘halvering genoemd’, is een belangrijk evenement dat eens per 210.000 bitcoin blokken voorkomt. Dat komt neer op eens in de 4 jaar. Er wordt namelijk ongeveer elke 10 minuten een nieuw blok op de Bitcoin blockchain gemined, mometeel krijgen miners hier een ‘block reward’ van BTC 6,25 voor. Tijdens iedere halving wordt deze hoeveelheid gehalveerd. Miners zullen na de volgende halving dus nog BTC 3,125 krijgen voor ieder block dat er gevonden wordt.

De komende Bitcoin halving is de vierde halving in de geschiedenis van Bitcoin. Eerdere halvings hebben plaatsgevonden op:

  • 11 mei, 2020 (blok: 630.000)
  • 9 juli, 2016 (blok: 420.000)
  • 28 November, 2012 (blok: 210.000)

Tel hier met ons af naar de komende bitcoin halving!

De ‘block reward’, het aantal bitcoins dat miners voor een ‘gemined’ blok ontvangen is inmiddels afgenomen van BTC 50 per blok, naar BTC 25 per blok, naar BTC 12,5 naar het huidige BTC BTC 6,25. Dit aantal zal bij de komende halving, welke plaats zal vinden in maart 2024, dus weer halveren, naar BTC 3,125 per block. Elke halving vermindert dus het aanbod nieuwe bitcoin dat op de markt komt, wat een positieve invloed kan hebben op de Bitcoin koers.

Bekijk ook eens onze bitcoin koers pagina voor verdere statieken over bitcoin.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.