Wat is tweefactorauthenticatie en het belang ervan voor jouw beveiliging?

Tweefactorauthenticatie, ook wel tweestapsverificatie (2FA) genoemd, is een extra beveiligingslaag die we gebruiken om jouw accountgegevens en tegoeden te beschermen. Naast het invoeren van je wachtwoord, vereist 2FA dat je een tweede code invult om te bewijzen dat jij het echt bent die probeert in te loggen.

Bij Bitonic is standaard een 2FA via email ingesteld. Dit betekent dat we, naast het invoeren van je wachtwoord, een unieke code naar je e-mailadres sturen die je moet invoeren om toegang te krijgen tot je account. Deze methode voegt een extra beveiligingslaag toe omdat een aanvaller niet alleen je wachtwoord moet weten, maar ook toegang moet hebben tot je e-mails. Voor nog meer veiligheid bieden we je de mogelijkheid om 2FA in te stellen via een mobiele app. Met deze methode genereert een app op je telefoon elke paar seconden een nieuwe code. Wanneer je inlogt, voer je deze code in samen met je wachtwoord.

We raden je sterk aan om 2FA in te stellen via een mobiele app omdat dit een hoger niveau van beveiliging biedt voor je account. Het helpt ons om te zorgen dat jouw bitcoins veilig blijven en alleen jij toegang hebt tot je account, zelfs als iemand anders je wachtwoord weet te bemachtigen. Jouw veiligheid is onze prioriteit, en door 2FA te gebruiken, draag je daar zelf aan bij.

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.