Vandaag 10 jaar Bitcoin blockchain!

Exact 10 jaar geleden is het zogenoemde 'genesis block' gecreëerd: het allereerste block van de Bitcoin blockchain. Satoshi Nakamoto heeft met het minen van dit allereerste block een statement achtergelaten, zo valt te lezen in de inhoud van het block: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks". Deze verwijzing naar de voorpagina van The Times, die de krediet crisis benadrukte, gaf het startsein voor het bitcoinnetwerk. Als eerbetoon van dit bericht is er 10 jaar na dato een advertentie geplaatst, die refereert naar het allereerste block.

In de afgelopen 10 jaar is er vanzelfsprekend veel gebeurd in het Bitcoinlandschap. Het Bitcoin netwerk is extreem gegroeid in gebruik, optimalisaties, mogelijkheden en robuustheid. De technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en de toepassingen van Bitcoin beginnen steeds duidelijker zichtbaar te worden.

We feliciteren iedereen met deze fantastische mijlpaal. Op naar de volgende 10 jaar!

Lees meer over het genesis block op bitcoin.nl.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.