Waarschuwing! Broker oplichting

Er is momenteel helaas een groep oplichters actief die mensen op verschillende manieren adviseert om bij hen geld te investeren middels Bitcoin. Mensen komen in eerste instantie vaak door advertenties op internet bij broker websites terecht waar ze gelokt worden door automatische trading software waarmee men zogenaamd een hoog rendement haalt. Hier verliezen ze vaak al hun geld en soms krijgen ze een klein gedeelte terug.

Vervolgens worden ze daarna benaderd door een tweede groep mensen. De tweede groep is waar Bitcoin vaak als eerste wordt gebruikt. Deze mensen beloven de slachtoffers wederom veel geld, ofwel omdat ze zogenaamd juridische stappen richting de eerder gebruikte broker gaan ondernemen ofwel omdat ze meer rendement beloven als u bij hen geld investeert in plaats van de eerder gebruikte broker. Hiervoor is het echter wel van belang dat de slachtoffers eerst bitcoins naar hen overmaken.

Veelal wordt er ook geadviseerd om leningen af te sluiten.

In sommige gevallen nemen de oplichters hiervoor ook de computer van het slachtoffer over middels TeamViewer of AnyDesk. En soms suggereren ze dat Bitonic met ze samenwerkt (dit is uiteraard niet waar).

Zie ook het artikel van rtlz.nl...

Wij benadrukken dat wij als Bitonic geen enkele relatie hebben met onderstaande partijen of personen die zich voordoen als vertegenwoordigers van die partijen en adviseren u om alle contact dat wijst op mogelijke oplichting te vermijden:

Go Capital Fx
GMOTrading
66 Brokers
BTC Kingdom
ICN Brokers
MTC Brokers
Blue Hill Capital
Dhr. Anthony Goldman
forexclientcabinet.com
GFCInvestment
BrighterTrade
Vemarkets
TraderUR
Payback-ltd
key-markets
UproFX

Let op! Staat het bedrijf dat u benaderd heeft niet op bovenstaande lijst? Dan is dit geen garantie dat het bedrijf legitiem is. Nieuwe websites met verschillende namen verschijnen wekelijks op onze radar. Neem bij twijfel altijd contact met ons op, en gebruik de "controleer je aanbieder" tool van de Autoriteit Financiele Markten hier: https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/controleer-je-aanbieder

Hoe herkent u deze vorm van oplichting?

  • Aan onderstaande afbeeldingen
  • Buitenlandse bedrijven zonder een bestaand adres
  • Mensen die een hoog rendement beloven waarvoor u eerst bitcoins moet kopen
  • Buitenlandse mensen die u opbellen of e-mailen
  • Trading websites waar u geen geld kan opnemen (of alleen kleine hoeveelheden)
  • Mensen die uw computer overnemen met bijvoorbeeld TeamViewer of AnyDesk

Wat kunt u doen?

  • Stuur geen bitcoins naar mensen die zich voordoen als onderdeel van deze partijen, indien u grond heeft om oplichting te vermoeden
  • Neem contact met ons op https://bitonic.nl/contact
  • Indien u gedupeerd bent is het verstandig om aangifte te doen bij de politie

Op onderstaande afbeeldingen is de sofware en de advertentie van de oplichters te zien. Het kan echter uiteraard in uw situatie afwijken

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.