Nieuwe verificatie Bitonic geactiveerd

Op 21 april 2020 stemde de Eerste Kamer voor de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn. Deze wetgeving gaat naar verwachting over enkele dagen in en vanaf dat moment gelden er voor Bitcoinbedrijven nieuwe regels.

Om deze reden hebben wij onze systemen aangepast en zal vanaf vandaag het nieuwe verificatieproces actief zijn.

De nieuwe regelgeving bepaalt dat Bitcoinbedrijven verplicht zijn om de identiteit van hun klanten te verifiëren, cliëntonderzoek te doen en transacties te monitoren op verdachte activiteit.

Nieuwe en bestaande klanten van Bitonic zullen daarom voortaan eenmalig het verificatieproces moeten doorlopen voordat wij hen van dienst kunnen zijn. Bijvoorbeeld via onze Verificatie App android / iOS of via de website.

De snelste en meest eenvoudige manier is via onze zelf ontwikkelde Verificatie App. De Verificatie App stroomlijnt het proces en kan dankzij NFC technologie de authenticiteit van identiteitsbewijzen vrijwel direct vaststellen, waardoor het verificatieproces slechts enkele minuten duurt. Verificatie via de website kan ook, maar dan is een handmatige controle van het identiteitsbewijs nodig en dat kan tot 24 uur duren (maar gebeurt meestal sneller).

Zowel onze Verificatie App als het verificatieproces via de website nemen u stapsgewijs door het verificatieproces. Zakelijke verificaties zijn op dit moment alleen mogelijk via onze exchange BL3P.

Op bitcoin.nl treft u een beschrijving van het verificatieproces via de Verificatie App en een beschrijving van het proces via de website.

Privacy

Het opslaan van klantgegevens bij Bitcoinbedrijven levert bij velen privacyvraagstukken op. Bitonic begrijpt en deelt deze zorgen. Als 's Nederlands oudste bitcoinbedrijf snappen wij dat uw financiële privacy voor u essentieel is. Wij hanteren daarom hoge veiligheidsstandaarden en doen er alles aan om uw privacy en rechten zo goed mogelijk te waarborgen.

Om klantgegevens optimaal te beschermen hebben wij onze verificatiesoftware volledig zelf ontwikkeld en gebruiken wij geen software van derden. Informatie slaan wij op servers in Nederland die in eigen beheer zijn. Tevens hebben wij een Verificatie App ontwikkeld zodat iedereen die geen fotokopie van een identiteitsbewijs wil uploaden, zijn of haar identiteitsbewijs via de ingebouwde NFC chip kan verifiëren.

Bitonic is sinds de oprichting in 2012 altijd een voorvechter van privacy geweest. Privacy is namelijk inherent aan veiligheid. We gebruiken uitsluitend PGP voor onze interne communicatie, ontwikkelen zoveel mogelijk zelf, werken zo min mogelijk met derde partijen en voor zover mogelijk gebruiken wij altijd open source software. Ook zijn wij sinds 2014 sponsor van Bits of Freedom.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.