Waarschuwing! Online banen oplichting

Sinds enkele tijd zijn er websites actief die mensen ertoe lokken om een eenvoudige online baan bij hun te accepteren. Hierbij denken de slachtoffers dat ze een nieuwe baan hebben gekregen, echter wordt enkel de bankrekening van het slachtoffer gebruikt om met illegaal verkregen geld bitcoins aan te kopen. Dit resulteert er uiteindelijk in dat het slachtoffer zijn bankrekening verliest of erger.

Het concept van deze vorm van oplichting bestaat al langer, dit komt bijvoorbeeld ook af en toe voor op marktplaats, of criminelen die op het schoolplein studenten vragen of ze hun bankrekening mogen gebruiken. Maar de laatste tijd gaat het iets georganiseerder via in ieder geval onderstaande websites;

crypto-werk.nl
handelen-live.nl

Als u het slachtoffer bent geworden van deze vorm van oplichting neem dan in ieder geval zo spoedig mogelijk contact op met uw bank, eventueel ons en uiteraard de politie om aangifte te doen.

IMAGE ALT TEXT

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.