Bitonic viert vandaag negende verjaardag!

Negen jaar geleden alweer. De dag dat Bitonic officieel een bedrijf werd en geregistreerd stond bij de Kamer van Koophandel, op 1 mei 2012 was het eerste Bitcoinbedrijf van Nederland een feit.

Omdat bitcoin toen nog onder een hele kleine groep mensen bekend was en in de afgelopen negen jaar de wereld volledig is veranderd op dat gebied, willen we met jullie een paar wistjedatjes delen.

Wist je dat?

  • 1 mei 2012 de officiële geboortedag van Bitonic is omdat toen de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel plaatstvond maar de allereerste transctie op 25 april, 2012 plaatsvondt?
  • De naam later is veranderd naar Bitonic en eerst idealcoin was? Deze naam is veranderd omdat iDEAL een beschermde identiteit is en daarom problemen wilde voorkomen.

  • Bitonic een anagram is van Bitcoin?

  • In Nederland, voordat Bitonic bestond en naast exchanges als MtGox, bitcoins vooral werden verhandeld door middel van OTC constructies via bijvoorbeeld Marktplaats, IRC en webshops (om gebruik te maken van iDEAL)? Zoals je kan voorstellen, hier was zeer veel vertrouwen nodig dat de tegenpartij de bitcoins ook daadwerkelijk zou sturen.
  • De allereerste transactie bij Bitonic bestond uit 39 BTC voor een bedrag van € 165,43 op 25-04-2012?
  • De eerste code voor de website van Bitonic uit 2011 komen en nog steeds in de huidige website zitten?
  • De eerste bitcoin prijsbepaling via NewLibertyStandard was?
  • Bitcoinmarket.com (Mar,2010) de allereerste bitcoin exchange was?

Quote user dwdollar (January 15, 2010, 09:42:18 AM) via Bitcointalk.org: "Hi everyone. I'm in the process of building an exchange. I have big plans for it, but I still have a lot of work to do. It will be a real market where people will be able to buy and sell Bitcoins with each other. In the coming weeks I should have a website with a basic framework set up. Please bear with me."

#funfacts

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.