114,59430437BTCbitcoins nu beschikbaar

Payment Protocol

Met het uitkomen van Bitcoin Core 0.9 wordt het Payment Protocol (ofwel BIP70) voor het grote publiek beschikbaar. Dit protocol is al geïntegreerd in de Bitcoin Wallet van Andreas Schildbach op Android en ook de Trezor heeft volledige ondersteuning.

Er zijn een aantal grote voordelen aan het Payment Protocol. Het onhandige gedoe met bitcoin-adressen is straks niet meer nodig, want we gaan direct in de zogenaamde PK-scripts communiceren (dat doet de wallet automatisch). Dit betekent dat we de verborgen mogelijkheden van Bitcoin (multisignature bijvoorbeeld) veel makkelijker kunnen gaan toepassen. Daarbij zijn de betaalmogelijkheden ook veel uitgebreider, je kan bijvoorbeeld heel makkelijk communiceren dat degene die bitcoins betaalt, de betaling opsplitst naar verschillende mensen.

De wallet maakt verbinding met de betaalserver en als de opdracht wordt gegeven om de bitcoins te versturen, dan kan de getekende transactie direct doorgestuurd worden naar de betaalserver. Dat betekent dat betalingen nog sneller aankomen. Na het betalen kan de wallet ook direct aangeven, dat als er iets mis gaat, waar de bitcoins naar terug kunnen worden gestuurd.

De zogenaamde payment requests worden getekend doormiddel van een certificaat, dus de betaler ziet direct aan welk bedrijf wordt betaald. Hierdoor wordt het betaalproces niet alleen veiliger, maar ook veel duidelijker.

Wat ons betreft is dit een volgende belangerijke grote stap in Bitcoin!

Het payment protocol wordt al enige tijd gebruikt in de producten van Bitonic, zie de voorbeelden hieronder:

bitcoinbetaling bij Bitonicbetalen aan Bitonic via de Android-wallet
betaling in BitcoinQT aan Bitonic

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.