Nieuwe veiligheidsmaatregelen

Er is ons sinds kort een nieuwe vorm van malware gerapporteerd die, als deze op uw computer staat, al uw bezochte webpagina's scant op bitcoinadressen, en deze zonder dat u het weet kan aanpassen. Hoewel deze malware nog weinig voorkomt, hebben wij besloten om preventief maatregelen te nemen.

De malware kan zitten in browserplugins/-extensies, bijvoorbeeld 'Cryptsy DogeCoin Live Ticker', en deze kan mogelijk zonder uw medeweten geïnstalleerd worden als u bijvoorbeeld bitcoin-/altcoin-gerelateerde software downloadt en installeert vanaf een niet-officiële website.

Het is daarom belangrijk dat u alert bent wanneer u bitcointransacties doet vanaf een website (wallet, exchange, etc.). Doe vooral grotere transacties bij voorkeur op een schone computer met een nieuwe browser-installatie. Het gebruik van een privé-/incognito-functie zorgt ook voor een veiligere omgeving.

Om u extra te beschermen tegen dit soort malware hebben wij de volgende maatregelen genomen:

  • Onze website doet extra controles om onverwachte wijzigingen van het bitcoinadres te detecteren en u hiervoor te waarschuwen.
  • Bij het kopen van bitcoins geven wij de eerste 4 tekens van het bitcoinadres weer in de betaalomschrijving. Controleer altijd of dit klopt!
  • Bij verkooporders geven we het opgegeven retouradres weer. Stuur geen bitcoins als dit adres is gewijzigd!

Wanneer u rekening houdt met deze tips kunt u er vrijwel zeker van zijn dat transacties bij Bitonic veilig zijn. Als u het nieuwe payment-protocol gebruikt om bitcoins naar ons te sturen, bent u trouwens sowieso veilig.

Eerdere berichten

Nieuwsoverzicht

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.