Research & Development

Bitonic is ontstaan uit een passie voor techniek. Sinds 2012 is Bitonic betrokken bij de technische ontwikkeling van Bitcoin. Naast dat we veel technische evenementen sponsoren zetten we ook development-kracht en tijd in om bij te dragen aan de ontwikkeling rondom het Bitcoin-protocol en gerelateerde activiteiten.

Het bitcoinprotocol & layers

We dragen actief bij aan de ontwikkelingen van het Lightning-protocol en daarnaast experimenteren we met technieken zoals Atomic Swaps, Timestamping, Mimblewimble en Side chains.
Met behulp van deze kennis blijven we de juiste visie hanteren en proberen we zo veel mogelijk bij te dragen aan het verbeteren van protocollen en een gezond ecosysteem.

Blockchain research

Lightning Network

Het Lightning Network kan gezien worden als een ‘second-layer’ techniek die op het bitcoinprotocol is gebouwd.

Het Lightning Network is de game-changer van bitcoin. Door middel van deze techniek wordt het mogelijk om instant enorme hoeveelheden transacties te verrichten zonder in te leveren op decentraliteit en robuustheid. De transacties zijn instant en microtransacties worden mogelijk.

Global Lightning Network

Atomic cross-chain trading

Een veelbelovende techniek die Bitcoin mogelijk maakt is Atomic cross-chain trading. Door de komst van Segregated Witness is het nu mogelijk om assets/tokens tussen verschillende (block)chains uit te wisselen. Hierdoor worden nieuwe use cases mogelijk.

Atomic Swaps

Blockchain explorer

Eén van de beste middelen om informatie over de Bitcoin blockchain op te vragen is de mempool- en blockchain-explorer van Mempool.space. Mempool is een open source project. Voor de integratie op mempool.bitcoin.nl gebruiken we onze eigen Bitcoin node en servers in Nederland. Wij ondersteunen graag projecten die waardevol zijn voor de community en zijn daarom community sponsor van het project.

Block explorer

Bitcoin.nl

Contributions & Cases

De verduurzaming van de mining industrie

De verduurzaming van de mining industrie

Voor het minen van bitcoin wordt steeds vaker gebruik gemaakt van energie dat is opgewekt op een duurzame manier. Het energieverbruik van Bitcoin is een lastig en vaak verkeerd begrepen onderwerp. 58,5% van de hashrate is volgens de Bitcoin Mining Council afkomstig van miners die duurzame energiebronnen gebruiken. Dit is, in vergelijking met andere industrieën, een aanzienlijk hoog percentage. Ook in Nederland wordt er geëxperimenteerd met het verduurzamen van mining, zo maakt een tuinder in Nistelrode gebruik van de restwarmte afkomstig van miners om een kas te verwarmen.

25 mei 2022

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij jouw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we je toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die je via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.