Chain Technology

Chain

De nieuwste dienst van Bitonic: het creëren van chains op basis van het Bitcoin Protocol. We zien toekomst in ecosystemen van allerlei verschillende (block)chains met digitale assets (tokens/coins). Wil je meer informatie over deze dienst, neem contact met ons op.

Proof-of-concept

We hebben een e-wallet ontwikkeld waarmee tokens gecreëerd, beheerd en uitgewisseld kunnen worden. In de e-wallet zit een marktplaats waar jouw assets verhandeld kunnen worden.

Alle tokens worden vertegenwoordigd door een achterliggende chain gebaseerd op het Bitcoin Protocol (Payment Script). Hierdoor zijn de transacties programmeerbaar en via Atomic Swaps zijn de tokens uitwisselbaar tussen allerlei verschillende chains en blockchains.

Chain

Hosted Chains

Onze volgende stap is een dashboard waarmee eenvoudig chains gecreërd en geconfigureerd kunnen worden. De chains worden beveiligd en gehost door Bitonic. Door onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van beveiliging, encryptie, engineering van Bitcoin, transacties, wallets & Blockchain analyses, kunnen we een gebruiksvriendelijke en veilige dienst garanderen.

De Hosted Chains worden Open Source aangeboden en zijn dynamisch ontwikkeld waardoor er van alles op gebouwd en verbonden (via API's) kan worden, zoals Apps, platformen, en marktplaatsen. Een toekomst waar digitale assets via bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram, Facebook messenger uitwisseld kunnen worden is door onze Hosted Chains een stuk dichterbij.

Roadmap Beschrijving
Fase 0 Ontwikkeling pre-alpha (proof-of-concept)
Fase 1 Demonstratie proof-of-concept e-wallet @ [Dutch Blockchain Conference] (http://dutchblockchainconference.com/)
Fase 2 a UI & UX design
Fase 2 b Doorontwikkeling proof-of-conept e-wallet
Fase 2 c Ontwikkeling Dashboard Hosted Chains
Fase 2 d UI & UX implementatie
Fase 3 Testen en debuggen
Fase 4 a Uitrol alpha
Fase 4 b Evaluatie & doorontwikkeling
Fase 4 c Testen & debuggen
Fase 5 a Uitrol beta
Fase 5 b Evaluatie & doorontwikkeling
Fase 5 c Testen & debuggen
Fase 6 Lancering live-versie

Validatie van transacties

Onze chains zijn in eerste instantie centraal en je moet daarom ons vertrouwen. De validatie werkt door Bitcoin Payment Script via een database op het kantoor van Bitonic. Dus geen nodes en mining die transacties valideren en garanderen. Maar wel private en public key cryptografie en programmeerbare transacties.

Volledig vertrouwen op Bitonic? Hier komt op korte termijn verandering in. Omdat de chains op basis van het Bitcoin Protocol zijn kunnen we de transacties gaan settelen op het Bitcoin Netwerk. We zullen bijvoorbeeld één maal per dag een hash van alle transacties publiceren op de Bitcoin Blockchain. Ook het Lightning Network zal een grote rol gaan spelen in het opbouwen van een ecosysteem en het broadcasten van de transacties.

Lightning Network

We zijn aan het experimenteren met toepassingen gekoppeld aan het Lightning Netwerk. Het Lightning Network is volgens ons de volgende grote stap van Bitcoin en maakt het mogelijk om allerlei off-chain transacties met de Bitcoin Blockchain te verbinden waardoor er veel deuren opengaan.

Het Lightning Network zal een belangrijk onderdeel van onze chains worden. Alle chains krijgen de mogelijkheid om via Lightning tokens te versturen en te ontvangen en daardoor connectie te maken met allerlei andere (block)chains. Door middel van deze "off-chain" transacties kunnen we gebruikmaken van de "trustless" techniek van het Lightning Network zodat in de toekomst vertrouwen in een centrale partij niet meer nodig is

Chain Technologie

Een ‘keten’ van transacties op basis van het Bitcoin Protocol. Op basis van het Bitcoin Protocol betekent dat er een aantal onderdelen uit Bitcoin worden gebruikt, zoals het Betaal Script. Door middel van het betaalscript worden transacties programmeerbaar en tokens uitwisselbaar.

Door het Bitcoin Betaalscript kunnen tokens uitgewisseld worden door een zogenoemde Atomic Swap. Een token kan van alles zijn: bitcoin, ether, ripple, euro, dollar, yuan, aandelen, tickets, enzovoort…De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit onderzoek van BitFury geeft een goed beeld over de mogelijkheden van verschillende digitale assets: Research BitFury digital assets

Blockchain Technologie

Een blockchain is technisch gezien gekoppeld aan mining en decentraliteit. Dit betekent als je geen Proof-of-Work of Proof-of-Stake hebt, feitelijk gezien geen "chain of blocks" is. Bitcoin heeft een blockchain, net zoals Ethereum, Litecoin en Ripple. De hype rondom Blockchain Technologie zit volgens ons in het centraal aanbieden van een Chain op basis van het Bitcoin Protocol. Zoals het internet een protocol heeft voortgebracht (TCP/IP), heeft Bitcoin ook een Protocol voortgebracht.

Decentraal versus centraal (public & private blockchains)

Hoe kijkt Bitonic aan tegen dit verschil en hoe werken onze chains?

Technisch gezien hebben 'private blockchains’ niet veel nut: als mining eruit wordt gehaald, dan worden er ook geen blokken gemined. De validatie van transacties zullen daarom centraal plaatsvinden met vertrouwen in een partij of meerdere partijen. Wij noemen het daarom een Chain. Dit komt voort uit het feit dat het een "keten" van transacties is, gebaseerd op het Bitcoin Protocol.

Live Chat Consent

The live chat is a service provided by MessageBird B.V. which is (a.o.) subject to the EU General Data Protection Regulation (GDPR) and states they do not use your data for commercial gain. In order to load the Live Chat we ask you to consent to the processing of any data shared with us using the chat. By closing this window without giving consent the chat will not load and no data will be shared.
For more information please review the MessageBird Privacy Policy.