Op 1 mei 2022 was onze officiële 10-jarig jubileum - maak deel uit van de Bitonic experience en ga mee op onze reis!

Het begin

De eerste gesprekken over Bitcoin vonden plaats in september 2010. Het idee om een Bitcoin-bedrijf te starten kwam in september 2011. Dat idee werd realiteit op 1 mei, 2012: het officiële begin van Bitonic.

Voor ons is het een historische dag, net zoals voor de Nederland in het algemeen. Bitonic heeft vanaf het begin vooraan gestaan in deze technische revolutie, waarin we nooit genoegen nemen met minder en altijd het beste voor onze klanten in ons achterhoofd houden.

Very first iteration of Bitonic

Bitonic is er al sinds het begin…

  • Bitonic was het eerst Bitcoin-bedrijf in Nederland
  • In het begin heette Bitonic nog Idealcoin
  • Toen Bitonic begon, was Bitcoin €5,00
  • De eerste Bitonic transactie was 39 bitcoin voor €165,43
  • Groei: BL3P, bitcoin.nl, Academy en Bits
  • De eerste missie van Bitonic: Bitcoin voor iedereen!
  • Van Driebergen, naar Baarn, naar Amsterdam
  • Meer dan 50 werknemers
  • Enkel Bitcoin: trouw aan onze idealen en visie
  • Gloednieuw Bitonic HQ in Amsterdam

…we zijn klaar voor meer!

evolution of bitonic logo

10 jaar Bitonic

We hebben alles meegemaakt - van frontale aanvallen op het Bitcoin protocol, grote handelsplatformen die omvallen, tot rechtszaken tegen de Nederlandse toezichthouder. Maar we hebben het overleefd en zijn zeker niet van plan terug te deinzen. We zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk!

Gedurende ons tienjarig bestaan hebben we Bitcoin volwassen zien worden en we zijn dankbaar dat we haar groei van dichtbij hebben mogen meemaken en meehelpen aan het bouwen van het ecosysteem.

Bitonic logo ontwikkeling

We blijven gefocust

Het Bitonic team is sterker dan ooit - het jaar 2022 en het 10-jarig jubileum waren het begin van het volgende hoofdstuk. We hebben achter de schermen veel gebouwd - onze exchange BL3P verbeterd qua robuustheid en snelheid, waardoor o.a. Lightning stortingen en opnames mogelijk zijn. We lanceerden ons vernieuwde en opnieuw ontworpen educatieve platform bitcoin.nl en hebben nog meer mensen geholpen met het maken van hun eigen spaarplan om te beginnen met sparen via Bits, bit voor bit.

Vanaf het begin hebben educatie en het stimuleren van het lange termijn denken een cruciale rol gespeeld voor Bitonic - we laten ons niet afleiden door de hype van de dag, waardoor we een rustpunt in deze chaotische markt.

Het jaar 2022 markeert ook onze allianties met podcastseries Het Nieuwe Geld seizoen 2 en Cryptocast, beide geroemd om hun grondige en eerlijke journalistiek. Daarnaast stimuleren we een positieve lifestyle door het sponsoren van getalenteerden, de stoutmoedigen en de ambitieuzen. Wij geloven dat dit een andere manier is om onze focus op integriteit en lange termijn incentives door te geven.

Bitonic sponsorships

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.