Bitcoin koers (BTC) in euro (EUR)

Live Bitcoin koers (BTC) in euro (EUR)

€ 62.750,00 2024-05-30

Wilt u bitcoin kopen? Vul hier een bedrag in euro of het aantal bitcoins dat u wilt kopen in.

Statistieken

Relevante statistieken met betrekking tot Bitcoin. De marktkapitalisatie is de som van het huidige aantal munten in omloop maal de prijs van bitcoin. Het handelsvolume vertegenwoordigt het totale bedrag aan Bitcoin dat in de afgelopen 24 uur is verhandeld. Dit cijfer weerspiegelt de activiteit op de markt.

Euro prijs

€ 62.750,00

Marktkapitalisatie

€ 1,2 bln.

Prijsverschil 24u

-0,94%

All-time high

€ 67.523,00

Bitcoin in omloop

19.702.609 BTC

Volume 24u

€ 23,2 mld.

Bezig met uw belastingaangifte? Vind hier de historische bitcoin koers op datum.

Bitcoin halving

De Bitcoin halving is een cruciaal evenement dat eens in de 210.000 blokken voorkomt, wat overeenkomt met ongeveer eens in de vier jaar.
De komende Bitcoin halving markeert de vijfde halvering in de geschiedenis van Bitcoin en vindt plaats over:

  • 1418Dagen
  • 11Uur
  • 20Minuten
  • 0Seconden

Bitcoin deze week

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 7 dagen met 1,71% gedaald. De prijs is de afgelopen 24 uur met 0,94% gedaald.
De huidige Bitcoin prijs is € 62.750 per BTC.
Bitcoin staat 7,07% onder € 67.523, de hoogste prijs ooit.
Het huidige circulerende aanbod is 19.702.609 BTC.

Bitonic ribbon

Wat is Bitcoin?

Bitcoin (BTC) is digitaal geld. Het is ontstaan als reactie op de financiële crisis van 2008 en begon met de publicatie van de 'Bitcoin Whitepaper' door Satoshi Nakamoto. Bitcoin wordt, in tegenstelling tot traditionele fiatvaluta's, niet uitgegeven door een centrale bank of overheid. In plaats daarvan maakt het gebruik van blockchain technologie en functioneert het volledig onafhankelijk van derde partijen. Bitcoin is de eerste, grootste en meest bekende cryptocurrency.

In het afgelopen decennium heeft Bitcoin zich ontwikkeld tot een robuust alternatief geldsysteem. Bitcoin is wereldwijd 24 uur per dag, 365 dagen per jaar verhandelbaar en heeft daarom altijd een prijs, in tegenstelling tot traditionele financiële markten die vaak alleen tijdens kantoortijden geopend zijn.

Waarom heeft Bitcoin waarde?

Waarde is een subjectief begrip. Sommigen beschouwen Bitcoin als een waardevolle investering om zich te beschermen tegen inflatie, terwijl anderen het zien als spaarmiddel of betaalmiddel.

De bitcoin koers wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Met een onveranderlijk maximumaanbod van 21 miljoen munten onderscheidt het zich van traditionele activa zoals aandelen en obligaties, waar het aanbod kan worden aangepast. Bitcoin is daarom eerder vergelijkbaar met een waardevolle grondstof, zoals goud.

Bitcoin heeft waarde omdat het:

  • fungeert als wereldwijd, onafhankelijk en robuust geldsysteem;
  • door iedereen kan worden gebruikt en transacties niet door derde partijen kunnen worden gecensureerd;
  • een maximumaantal van 21 miljoen munten heeft, waardoor het een goed spaarmiddel (store of value) is;
  • werkt op het meest gedecentraliseerde en met cryptografie beschermde computernetwerk ooit.

Bekijk hierboven de grafiek van de Bitcoin koers.

Wat zijn de verwachtingen van de Bitcoin koers?

Het voorspellen van de Bitcoin koers is lastig. Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op de prijs, waaronder de adoptie van Bitcoin (de vraag), macro-economische gebeurtenissen, het huidige marktsentiment en wet- en regelgeving. Daarom geven wij geen Bitcoin koers verwachtingen.

Wat wel voorspelbaar is, is de uitgifte van Bitcoin. Deze halveert namelijk ongeveer elke 4 jaar, na 210.000 blokken. Deze gebeurtenis staat bekend als de 'Bitcoin halving' en is essentieel om de schaarste (het aanbod) van Bitcoin te waarborgen.

Tijdens de Bitcoin halving wordt de subsidie die miners ontvangen voor het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain gehalveerd. Dit vermindert het aanbod van nieuwe Bitcoin op de markt, wat een positieve invloed kan hebben op de Bitcoin koers.

Bekijk hierboven de Bitcoin halving countdown.

Bitonic

Bitcoin-only

Bitonic is het eerste Bitcoinbedrijf van Nederland. Wij richten ons uitsluitend op Bitcoin en laten ons niet afleiden door de hype van de dag. Met deze focus creëren wij al meer dan een decennium producten die Bitcoin toegankelijker en eenvoudiger maken. Maak kennis met ons en bekijk onze documentaire over het ontstaan van Bitonic en de Nederlandse Bitcoinmarkt.

Veiligheid staat voorop

Ons team bestaat uit experts op het gebied van cybersecurity en Bitcoin. We beschikken over onze eigen infrastructuur en zorgen ervoor dat u met een gerust hart Bitcoin kunt kopen en verkopen. Ons compliance team staat altijd paraat om eventuele verdachte activiteiten binnen uw account te onderzoeken. Op deze manier hebben we al veel klanten kunnen behoeden voor oplichting.

Persoonlijke klantenservice

Heeft u vragen over Bitcoin of Bitonic? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op +31 20 226 5289. Als enige Bitcoinbedrijf in Nederland nemen wij graag de tijd om uw vragen persoonlijk te beantwoorden, of het nu gaat om Bitcoin zelf, uw transacties, of het aanmaken van uw eigen Bitcoinwallet. Ons team van experts staat voor u klaar.

Bitonic in een oogopslag

Bij Bitonic streven we ernaar om bitcoin (BTC) toegankelijk en begrijpelijk te maken. Bitonic richt zich uitsluitend op het kopen en verkopen van Bitcoin. Deze focus geeft rust en kwaliteit.

Bitonic commercial

Toestemming Live Chat

De Live Chat is een dienst van MessageBird B.V. die (o.a.) onderworpen is aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en stelt dat zij uw gegevens niet gebruiken voor commercieel gewin. Om de Live Chat te laden, vragen we u toestemming te geven voor de verwerking van de gegevens die u via de Live Chat met ons deelt. Door dit venster te sluiten zonder toestemming te geven, wordt de chat niet geladen en worden er geen gegevens gedeeld.
Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Privacyverklaring van MessageBird.