Nieuws over Bitonic

Fiat deposits BL3P iOS app

Fiat deposits voor de pre-alpha iOS testers zijn vanaf vandaag mogelijk. Dit is de volgende stap naar de complete BL3P app experience. Happy trading!

You can apply here:
https://pre-alpha.bl3p.eu

Bitonic verwelkomt de 40ste collega

Vandaag heeft Bitonic alweer de 40ste collega mogen verwelkomen! Dit is een mooie mijlpaal, maar nog lang niet de laatste. Op naar de 50ste!

Sponsoring Baltic Honeybadger

Bitonic is ook dit jaar sponsor van Baltic Honeybadger in Riga, Letland. Het Bitcoin event, met alleen focus op Bitcoin, was ook dit jaar weer een success. De sprekers en panelisten bespraken weer interessante onderwerpen zoals privacy, incentives, bitcoin bedreigingen, en het Lightning Network.

Voor meer info en video’s: bh2019.hodlhodl.com

Sponsoring Scaling Bitcoin

Bitonic is afgereisd naar Tel Aviv om de Scaling Bitcoin workshops bij te wonen. Dit wetenschappelijke en technische event vol interessante workshops was compleet gefocust op het Bitcoin-protocol. Erlay, Lightning Network, en Miniscript werden dan ook uitvoerig besproken.

Voor meer info: Scaling Bitcoin Tel Aviv en de staat van Bitcoin

CoreDev Tech Amsterdam

Bitonic is altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom het Bitcoin-protocol. De Core developers onderhouden en verbeteren Bitcoin en maken de verdere groei van het Bitcoin ecosysteem mogelijk. Daarom is Bitonic ook trots sponsor van CoreDev Tech meetings die deze week in Amsterdam werden gehouden.

Coredev Tech

Reactie Bitonic FATF

Als reactie op de nieuwe FATF richtlijnen hebben VBNL en Privacy First samen een brief opgesteld aan de minister van Financiën dhr. Hoekstra. Virtual Asset Service Providers (Vasp’s), waar ook Bitonic onder valt, worden verplicht gesteld op grote schaal persoonlijke data te exporteren. Privacy staat hoog bij in ons vaandel, en wij zien deze maatregel dan ook als onnodig en overkill.

Privacy EU-burgers loopt gevaar

BitMerchant dienst stopt

Sinds 2014 accepteerde Mollie (betaaldienstverlener) bitcoins als betaalmiddel voor hun klanten. Bitonic was verantwoordelijk voor het verwerken van bitcoin naar euro op de achtergrond. Helaas heeft Mollie door compliance druk besloten om deze dienst te stoppen. Daardoor hebben we onze dienst (Bitmerchant) ook on-hold gezet en verzorgen we alleen nog donaties voor goede doelen.

10 jaar Bitcoin whitepaper

Precies tien jaar na de publicatie van de Bitcoin whitepaper, organiseert stichting Financieel Erfgoed samen met Bitonic een feestelijke bijeenkomst in Beurs van Berlage om het fundament van het Bitcoin protocol te vieren.

Voor meer info: Viering 10 jaar Bitcoin whitepaper

Building on Bitcoin

Begin juli werd Building on Bitcoin georganiseerd en ook dit jaar was Bitonic van de partij. Voor het vervolg op de eerdere Breaking Bitcoin in Parijs, kwam een grote groep bij elkaar in Lissabon. Building on Bitcoin, ofwel BoB, legt de focus op het ontwikkelen van het Bitcoin protocol en het bouwen van nieuwe applicaties hier boven op.

Check bitcoin.nl voor het verslag.

Bitonic is jarig!

Bitonic viert vandaag haar zesjarig bestaan! Zes jaar geleden, op 1 mei 2012, werd Bitonic officieel opgericht. Dit is een bijzondere mijlpaal voor ons als Bitcoinbedrijf en zal gevierd worden!

BL3P verwelkomt nieuwe gebruikers

BL3P groeit en verwelkomt nieuwe gebruikers op invite basis. Steeds meer gebruikers omarmen BL3P als handelsplatform en dit biedt een stabiel fundament voor toekomstige groei.

Prijs van 1 bitcoin bereikt 10.000 $

Wereldnieuws: de prijs van bitcoin is de grens van tienduizend dollar gepasseerd. Bitonic haalt het NOS 8 uur journaal, met een item op kantoor in Amsterdam.

-BL3P live in Europa!

BL3P live in Europa!

BL3P het Nederlandse handelsplatform van Bitonic gaat vandaag live voor heel Europa.
Iedereen in de SEPA-zone met een SEPA-bankrekeningnummer kan nu klant worden en handelen op BL3P.

-Bitonic opent 2e kantoor in Amsterdam

Bitonic opent 2e kantoor in Amsterdam

Begonnen in Driebergen en in april 2014 verhuisd naar Baarn.
Anno 2017 hebben we een 2e kantoor geopend in Amsterdam om onze groei en ambities te bewerkstelligen :-)
Naast ons kantoor in Baarn kun je nu ook terecht op de Weesperstraat 394-396, te Amsterdam!

-Bitonic viert vijfjarig bestaan!

Bitonic viert vijfjarig bestaan!

Vijf jaar geleden, op 1 mei 2012, werd Bitonic officieel opgericht. Dit is een bijzondere mijlpaal voor ons als Bitcoinbedrijf, daarom viert Bitonic de gehele maand mei feest!

Verjaardag Bitonic

-Dutch Blockchain Hackathon 2017

Dutch Blockchain Hackathon 2017

Met een team van 5 deed Bitonic mee met de Dutch Blockchain Hackathon 2017. We hebben doorontwikkeld op de OpenTimestampings tool van Bitcoin Core developer Peter Todd. Deze dienst zullen we dit jaar beschikbaar maken voor iedereen.

Lees hier ons volledige verslag van de DBH17.

-Bitcoin.nl live!

Bitcoin.nl live!

Bitcoin.nl is een initiatief van Bitonic. Onze missie is een actuele en betrouwbare Nederlandse bron voor relevante informatie over Bitcoin en gerelateerde onderwerpen aanbieden. Een goede bron van informatie is een belangrijk startpunt voor iedereen die meer wil weten over Bitcoin.

Lees artikel op bitcoin.nl

-Scaling Bitcoin 2016: Retarget — Milaan

Scaling Bitcoin 2016: Retarget — Milaan

Het is alweer 10 maanden geleden dat we in Hong Kong waren voor de vorige editie van Scaling Bitcoin. Dit jaar werden de workshops weer gehouden, dit maal in Milaan. Bitonic was wederom sponsor van het event, omdat wij het belangrijk vinden bij te dragen aan de ontwikkeling van Bitcoin en het proces dat leidt tot consensus over technische beslissingen.

Lees ons verslag Scaling Bitcoin Milaan

-Dutch Blockchain Conference 2016

Dutch Blockchain Conference 2016

Vandaag was de Dutch Blockchain Conference 2016, voorheen de Dutch Bitcoin Conference. Dit keer op het hoofdkantoor van KPMG en het was volledig uitverkocht. "Blockchain" is hot ;)

Bitonic was sponsor en we hebben daarnaast een proof-of-concept gelanceerd waarmee alle aanwezigen van dit evenement een token of een aantal tokens kregen. Een geslaagde dag met veel positieve reacties. Meer lezen over onze proof-of-concept en de nieuwe dienst “hosted chains”: Hosted chains

-Verslag Scaling Bitcoin workshops deel II - Hong Kong, China

Verslag Scaling Bitcoin workshops deel II - Hong Kong, China

Na de eerste workshop in Montreal zijn ook twee afgevaardigden (Jouke & Niels) van Bitonic naar Hong Kong afgereisd om de tweede workshop bij te wonen. We hebben hier een verslag van gemaakt en ook toelichting gegeven op een aantal andere zaken zoals het verschil tussen een hard- en softfork en de status van projecten als Lightning Network.

Verslag Scaling Bitcoin II

BBQ @ HQ Bitonic-Bitonic bestaat 4 jaar.

BBQ @ HQ Bitonic

Bitonic bestaat 4 jaar.

1 mei bestonden we alweer 4 jaar en traditiegetrouw is dit gevierd met een BBQ @ HQ Bitonic, dit keer op vrijdag de 13e. Het was weer erg gezellig en dat was niet mogelijk geweest zonder de aanwezigen. Gelukkig hebben we de foto's nog :)

Foto's BBQ

Nieuwe winnaar in ons team

Michiel Biersteker - Allround Developer

Michiel (a.ka. Gielbier) is oud geneeskunde-student, maar heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken, te weten BITCOIN! Van jongs af aan speelt Michiel met Qbasic, VisualBasic en Delphi.

Later kwam hier ook PHP/HTML/Flash bij voor het maken van websites, met recentelijk meer PHP/NodeJS voor web applicaties. Deze ervaring komt goed van pas, want bij Bitonic zal Michiel app developer zijn voor verschillende projecten.

PGP 1D16 CF0F 35DB 6C58 4935 6093 9DA2 CF15 D1CF B7E4

BL3P live in Nederland!

BL3P is de closed beta fase ontgroeid en nu toegankelijk voor iedereen in Nederland met een bunq-rekening. Met behulp van de besloten groep gebruikers uit de eerdere fases hebben we de exchange door en door getest en geoptimaliseerd. Dank voor al jullie testwerk en (kritische) feedback!

Als je een bunq-rekening hebt kan je je nu direct aanmelden op BL3P. Gebruik je nog geen bunq? Download dan de bunq-app en open eenvoudig je gratis rekening!

-Bitonic Puzzel 2016!

Bitonic Puzzel 2016!

Vlak voor de jaarwisseling hebben we onze 200.000ste bitcoin verkocht!

We willen al onze klanten bedanken voor het mogelijk maken van deze mooie mijlpaal. Om dit te vieren hadden we vijftal puzzels ontwikkeld.

De puzzels waren Bitcoin en cryptografie gerelateerd. Daarnaast functioneerde de antwoorden als sleutel, en soms ook onderdeel van de oplossing, voor de volgende puzzel.

De puzzels staan nog steeds online:

Puzzel 2016

-Verslag Scaling Bitcoin workshops - Montreal, Canada

Verslag Scaling Bitcoin workshops - Montreal, Canada

Bitonic bezocht de 'Scaling Bitcoin' workshops in Montreal, een conferentie gericht op de problemen en hindernissen rondom het schalen van Bitcoin.

Hier hebben we verslag gedaan over onze bevindingen aldaar.

-BL3P is TabTrader ready!

BL3P is TabTrader ready!

Vanaf vandaag is onze exchange BL3P in TabTrader geïntegreerd.

TabTrader is een gratis mobiele trading terminal (Android). Koers grafieken met technische indicatoren en direct handelen. Inclusief widget. Prijs alerts door push notificaties. Nieuwsfeeds van Reddit, Coindesk & Bitcoin Magazine.

Download de App hier

Nieuwe aanwinst!-Jeroen Rijnbout

Nieuwe aanwinst!

Jeroen Rijnbout

Jeroen is afgestudeerd in Artificial Intelligence (BSc) aan de Universiteit van Amsterdam en gaat komend jaar een master doen in Computational Finance. Een all-rounder met een perfecte mix van technische en financiële know-how. Jeroen gaat zich bij Bitonic o.a. verdiepen in een aantal technische uitdagingen van Bitcoin.

PGP: 1CAA 8F0E F7E6 00A6 8508 06C9 9D97 47F5 7F1A B27F

Nieuwe mijlpaal-Bitonic verkoopt 175.000ste bitcoin

Nieuwe mijlpaal

Bitonic verkoopt 175.000ste bitcoin

Vandaag hebben we onze 175.000ste bitcoin verkocht!

<

p>
We hebben hier iets meer dan 3 jaar voor nodig gehad, een mooie mijlpaal ook voor Nederland. Op naar de 200.000!

-Nationaal Bitcoin Congres 2015

Nationaal Bitcoin Congres 2015

Vandaag was het tweede Nationaal Bitcoin Congres, georganiseerd door Rutger van Zuidam en Vincent Everts. Vorig jaar was het bij ABN AMRO, dit jaar op het hoofdkantoor van ING.

Jouke werd o.a. geïnterviewd over de ervaringen met Bitonic en Bitcoin in Nederland door Vincent Everts. Erg leuke en interessante sprekers en een zeer geslaagde dag. Wij als Bitonic waren sponsor van dit evenement en hebben gezorgd voor de toegangsbadges en een stand waar men kon experimenteren met Bitcoin.

We kijken nu al uit naar de editie van 2016!
Als je het event wilt terugkijken kan dat via deze url.

-Ordina/Bitonic seminar in samenwerking met Holland FinTech

Ordina/Bitonic seminar in samenwerking met Holland FinTech

Vandaag organiseerden we ons 3e event samen met Ordina.
Dit keer ook in samenwerking met Holland Fintech - een enorme aanwinst!

Volle zaal, erg leuke sprekers onder leiding van George van Hout.
Het thema was: 'Enabling the sharing economy' waarin verschillende experts zijn of haar visie gaven over de huidige technologische veranderingen.

Informatie over deze seminar: Seminar Enabling the sharing economy

-BBQ

BBQ

Naar aanleiding van ons 3-jarig jubileum vierden we dit traditiegetrouw met een BBQ.

Bitonic bestaat 3 jaar!

3 jaar geleden is het al dat Bitonic officieel haar deuren opende. We hebben daarom onze ervaring met de media en Bitcoin uitgelicht!

De media-aandacht begon pas bij de eerste hype in april 2013 - vanaf toen zijn we artikelen gaan verzamelen. Bekijk hier de foto's van deze ontwikkeling.

-Bitonic wint Fintech award

Bitonic wint Fintech award

Vandaag heeft Bitonic de Fintech award categorie Bitcoin gewonnen - een van de awards voor meest veelbelovende financiële startups. Een beloning waar we erg trots op zijn!

Bitonic bereikt mijlpaal!

De verkoop van de 150.000e bitcoin is een feit.

Donderdag 15 januari 2015 hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt: de 150.000e bitcoin is verkocht via bitonic.nl! Iets waarvan we alleen maar konden dromen toen we nog geen 3 jaar geleden met een voorraad van 100 bitcoins ons bedrijf begonnen.

Nieuwe collega-Bianca Buurman

Nieuwe collega

Bianca Buurman

Bianca is het team komen versterken om de marketing & business development werkzaamheden te coördineren. Bianca heeft meer dan 10 jaar ervaring in de recruitment wereld in zowel commerciële, coördinerende als ondersteunende rollen. Door deze brede ervaring is zij een echte middenvelder! Daarnaast deelt ze een passie voor nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij, zoals Bitcoin.

PGP 0x39038E8C

Bitcoinisgeld live

Met het project Bitcoinisgeld worden de voordelen van bitcoin als geld benadrukt.

Donaties Bits of Freedom

via Bitonic

Vanaf vandaag worden de bitcoin-donaties aan Bits of Freedom via BitMerchant afgehandeld.

Nieuwe collega-Jonneke Hofman

Nieuwe collega

Jonneke Hofman

Jonneke studeert International Business Management (MBA) aan de Stamford International University in Bangkok, Thailand. Jonneke gaat onderzoek doen naar de internationale mogelijkheden en beperkingen van Bitcoin. Tevens spreekt en schrijft ze Chinees waardoor ook China onder de loep wordt genomen.

-Daan Schr&ouml;der

Daan Schröder

Daan Schröder komt als elfde medewerker het team versterken. Hij zal in de functie van projectmanager diverse verantwoordelijkheden krijgen om alle verschillende projecten van Bitonic in goede banen te leiden.

PGP 0xC1EE6DA4

Risk & Compliance-Geert Blom

Risk & Compliance

Geert Blom

Geert Blom (Ad Interim) ziet er, vanuit zijn rol als quality assurance manager, op toe dat processen ten aanzien van Risk & Compliance correct verlopen. Op deze manier wordt vanuit Enigma Consulting de Risk & Compliance zaken gewaarborgd.

PGP 785D FBED 8E0C 8F4D AE41 B7B6 CC44 7FB6 D77D 840C

Back-end developer

Erik Roijackers

Erik is freelanceprogrammeur met zeer veel ervaring in de ontwikkeling van software bij verschillende banken. Erik ondersteunt met zijn kennis en kunde de ontwikkelingen van ons handelsplatform BL3P.

PGP B1C9 3F01 D58D 225A B3FF 5C8C AE55 5CB0 DE96 D1E7

Nieuwe collega-Giuseppe Mazzotta

Nieuwe collega

Giuseppe Mazzotta

Giuseppe, oorspronkelijk uit Palermo in Italië, heeft jarenlang ervaring opgedaan in verschillende bedrijven als back-end developer. Een grote aanwinst voor het team als Systems Analyst & Software Developer.

PGP 0x773577A4

Bitonic bestaat 2 jaar!-Officieus al in april, officieel op 1 mei, 2014.

Bitonic bestaat 2 jaar!

Officieus al in april, officieel op 1 mei, 2014.

Op 1 mei 2012 is Bitonic officieel begonnen, met een voorraad van 100 bitcoins (Toen nog ca. 5 euro per bitcoin waard).

Nieuwe collega-Annelot de Wit

Nieuwe collega

Annelot de Wit

Als vijfde medewerker van Bitonic gaat Annelot zich onder andere bezighouden met het optimaliseren van de klantenservice, planningen & HRM.

PGP 9203 0B9D 8471 4FDD C346 DEA9 8168 92D9 22B6 F39C

Verhuisd-Oude Utrechtseweg 17C, Baarn

Verhuisd

Oude Utrechtseweg 17C, Baarn

In verband met ruimtegebrek zijn we van 30 m2 naar maar liefst 170 m2 gegaan.

Een mijlpaal:-Bitonic verkoopt haar 100.000e bitcoin

Een mijlpaal:

Bitonic verkoopt haar 100.000e bitcoin

In minder dan 2 jaar tijd verkopen we onze 100.000e bitcoin, ook een fantastische mijlpaal voor Nederland.

Een exchange

Exchange BL3p (onder testgebruikers) live

Onder de codenaam BL3p is de exchange live voor testgebruikers. De trading engine hebben wij in nauwe samenwerking laten ontwikkelen door een externe partij met jarenlange ervaring bij verschillende banken.

Vergunningsaanvraag:-Onder begeleiding van Enigma Consulting B.V.

Vergunningsaanvraag:

Onder begeleiding van Enigma Consulting B.V.

Vanaf 1 januari zijn we officieel gestart met de aanvraag van de vergunning. Enigma begeleidt ons in dit proces.

-Daan Kleiman

Daan Kleiman

Daan Kleiman is verantwoordelijk voor de marketing binnen Bitonic. Tevens is Daan verantwoordelijk voor de Bitonic Academy.

PGP 3186 4226 E333 635C F501 3316 ACAF 5B43 68D1 474D

Nieuwe collega-Matthijs de Waard

Nieuwe collega

Matthijs de Waard

Matthijs is verantwoordelijk voor de financiële afdeling en het personeels­management.

PGP C4B4 99CA 7504 1927 EBF4 EF1B EDF1 07A9 B9C9 5DED

Nieuwe collega-Pieterjan Goppel

Nieuwe collega

Pieterjan Goppel

Pieterjan heeft al jarenlang een eigen online back-up bedrijf (mindtime) en is in 2013 BTCNext gestart. Deze kennis en ervaring zijn een perfecte toevoeging voor de commerciële activiteiten binnen Bitonic.

PGP 95EE 313D 657A 45B3 8747 8748 23BD 0652 DF7E 898C

-Bitonic neemt BTCNext over

Bitonic neemt BTCNext over

Bitonic neemt BTCNext over en Pieterjan Goppel wordt verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten binnen Bitonic.

-BitMerchant live

BitMerchant live

(Web)winkels kunnen vanaf dit moment bitcoins accepteren als betaalmiddel via Bitonic.

Nieuwe collega-Roy van Zanten

Nieuwe collega

Roy van Zanten

Roy van Zanten gaat als developer aan de slag en is medeverantwoordelijk voor de technische implementatie van BitMerchant.

PGP 0FBE 6FF4 A34A F455 77E7 4F9A 7C01 C960 8FFE 2904

Eerste collega-Wouter van Medevoort

Eerste collega

Wouter van Medevoort

Wouter van Medevoort neemt alle financiële werkzaamheden binnen Bitonic voor zijn rekening.

PGP 0x6A3CB714

Verjaardag-Bitonic bestaat 1 jaar

Verjaardag

Bitonic bestaat 1 jaar

De eerste verjaardag wordt gevierd met een bbq en meeting op het nieuwe "hoofdkantoor" in Driebergen.

Verhuisd-Kantoor Driebergen

Verhuisd

Kantoor Driebergen

Waar Bitonic eerst vanuit de woonkamer van Robert opereerde was het op een gegeven moment tijd om te verhuizen naar een eigen kantoor.

Bitcoins verkopen

Bitonic koopt bitcoins via de website in

Klanten kunnen eenvoudig bitcoins verkopen aan Bitonic, het geld wordt de eerstvolgende werkdag overgemaakt. Dit maakt het handelen in bitcoins vele malen sneller nu er geen internationale overboekingen met exchanges nodig zijn.

-Idealcoin.nl wordt Bitonic.nl

Idealcoin.nl wordt Bitonic.nl

"Bitonic" —een anagram van Bitcoin— wordt op 12 Juni 2012 de nieuwe handelsnaam.

-Inschrijving KVK Bitonic v.o.f.

Inschrijving KVK Bitonic v.o.f.

Bitonic B.V. is op 1 Mei 2012 oorspronkelijk gestart als V.O.F.

Tweede stapje-iDealcoin live

Tweede stapje

iDealcoin live

Nog geen 24 uur later was er een eerste klant.

Eerste stapje-iDealCoin

Eerste stapje

iDealCoin

Het eerste stapje, toen Bitonic nog niet geboren was: idealcoin.nl.

Jouke Hofman, Robert de Waard & Niels van Groningen-Zien een probleem en hebben een oplossing.

Jouke Hofman, Robert de Waard & Niels van Groningen

Zien een probleem en hebben een oplossing.

Bitcoins kopen was in 2012 een omslachtige bedoeling. Vanuit dat probleem zijn Jouke, Robert en Niels een oplossing gaan zoeken en vonden die: met iDeal bitcoins kopen, dat moet toch kunnen?!

Nieuws over Bitcoin

nu

Bitcoin hashrate record 100 EH/s

Nadat eerder deze week SegWit adoptie boven de 50% kwam, heeft nu ook de Bitcoin hashrate een record verbroken. Voor het eerst kwam de hashrate boven de 100 EH/s met een record van 108,5 EH/s!

SegWit adoptie boven de 50%

SegWit, een schaalbaarheidsoplossing die in 2017 via een UASF werd geïntroduceerd, zorgt voor meer ruimte in een Bitcoin block. Nog niet elke gebruiker maakt gebruik van deze oplossing maar vanaf vandaag wel de helft!

Miniscript voorstel

Pieter Wuille heeft speciaal een nieuwe code taal gemaakt voor smart contracts op Bitcoin. Miniscript maakt het makkelijker voor programmeurs om smart contract op te maken of condities voor het uitgeven van bitcoins. Opnieuw progressie voor het Bitcoin netwerk.

BIP Erlay-protocol

Een nieuw voorstelgesteld protocol van Bitcoin onderzoekers en developers Naumenko, Maxwell, Wuille, Beschastnikh, en Fedorova zou de transactie bandbreedte die gebruikt worden door Bitcoin-nodes reduceren met 75%. Een zeer grote optimalisatie die het Bitcoin-netwerk wederom robuuster maakt.

Bitcoin Pizzadag 2019

Alweer 9 jaar geleden vond een bijzonder bitcoin-transacties plaats. Het was de eerste keer dat een goed uit de “echte wereld” werd verruild voor 10.000 bitcoins. Dit was voor de eerste keer dat bitcoin waarde kreeg.

Bitcoin Core 0.18.0 release

Weer een update van Bitcoin Core. Versie 0.18.0 bevat nieuwe functionaliteiten, bug fixes en verbeteringen aan de prestaties van de full-node software. Daarnaast is ook de nieuwe Hardware Wallet Interaction (HWI) tool gepubliceerd. Deze upgrade maakt interactie met hardware wallets vanuit de eigen full node mogelijk. Op naar versie 0.19.0!

Vandaag 10 jaar Bitcoin blockchain

Exact 10 jaar geleden is het zogenoemde 'genesis block' gecreëerd: het allereerste block van de Bitcoin blockchain. Satoshi Nakamoto heeft met het minen van dit allereerste block een statement achtergelaten, zo valt te lezen in de inhoud van het block: een kernmerkende voorpagina van de Britse krant The Times.

Meer informatie over deze gebeurtenis:

Het Bitcoin-netwerk bestaat 10 jaar!

2019
2018

Segregated Witness 2x (SegWit2x) activatie faalt

Gedurende een spannende periode verliest de SegWit2x fork draagkracht. De geplande SegWit2x fork wordt hierdoor niet geactiveerd. Een aanval op het netwerk, waarin Bitcoin glansrijk zegeviert!

Segregated Witness van kracht

Na een spannende strijd is de activatie van Segretated Witness (kortweg: SegWit) een feit. Dit betekent een grote verbetering voor de veiligheid en de schaalbaarheid van Bitcoin.

Miners activeren BIP91

Een nieuwe stap in de activatie van Segregated Witness: Miners activeren BIP91.
Hierdoor is de optimalisatie die Segwit veroorzaakt weer een stap dichterbij, een positieve ontwikkeling voor Bitcoin.

BIP148 wordt van kracht

Bitcoingebruikers tonen de macht van de bitcoin community met een "User Activated Soft Fork (UASF)", om Segregated Witness, noodzakelijk voor een veilige schaalvergroting van het Bitcoin netwerk, af te dwingen.

Koers 2100$ & pizzadag

Vandaag bereikte de koers van bitcoin ruim 2100$ (1895€) en daarmee is weer een record gebroken. De prijs van bitcoin blijft records breken.
Daarnaast is het vandaag precies 7 jaar geleden dat er voor het eerst (herleidbare) waarde aan bitcoin werd toegekend: 2 pizza voor 10.000 bitcoins :-)

Segregated Witness geactiveerd op Litecoin

Segregated Witness (SegWit) zal over twee weken actief worden op Litecoin, een van de eerste altcoins uit de beginjaren van Bitcoin. Door de activatie van SegWit zal Litecoin voorop lopen op Bitcoin in technische ontwikkeling: meer transactiecapaciteit en klaar voor innovaties zoals het Lightning Network.

Prijs van 1 bitcoin is vandaag hoger dan ooit tevoren

Het is officieel, de prijs van bitcoin is hoger dan ooit. In 2013 bereikte de koers waardes rond de 1163 en 1175 dollar op verschillende Bitcoin exchanges.
De koers was vandaag hoger dan toen. Een historische mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin.

Bitcoin viert vandaag zijn achtste verjaardag!

Acht jaar geleden, op 3 januari 2009, werd het eerste block in de Bitcoin blockchain gemined door Satoshi Nakamoto.


Dit was de start van het bitcoinnetwerk, hoewel er in die dagen nog maar weinig mensen wisten dat Bitcoin bestond en deelnamen aan het netwerk.

Lees artikel op bitcoin.nl

2017

16 miljoen bitcoins gemined

Vandaag is de zestien miljoenste bitcoin gemined in block nummer 440.000. Door de block reward van 12.5 bitcoins in dit block zijn er nu zestien miljoen bitcoins in omloop.

Lees volledige artikel op bitcoin.nl

Segregated Witness geïntegreerd in Bitcoin Core 0.13.1.

Na een intensieve testperiode op Bitcoin Testnet is Segregated Witness geïntegreerd in de nieuwste versie van Bitcoin Core voor mainnet. Miners zijn nu in staat om aan te geven dat ze zullen overschakelen op deze implementatie. Bij 95% support door de miners zal Segregated Witness geactiveerd worden.


Bitcoin mailing list announcement by Pieter Wuille

COREDEV EVENT ~ ZURICH

Invitation only developer events for hacking together on Bitcoin-Core and related projects.The Bitcoin-Core development team is distributed all over the world. Sometimes is good to come together and discuss and work face to face.


Bitonic was sponsor

More info: Coredev.tech

Launch of Segregated Witness Testnet

This represents one of the most hotly anticipated and exciting developments to date that is an important foundation for many future improvements and innovations. Segregated Witness frees up space on the Bitcoin blockchain by securely moving transaction signature data to a specially delegated “Segregated Witness” data structure outside of the transaction block.

From Bitcoincore.org

Benefits of SegWit

2016

Scaling Bitcoin workshop II - Hong Kong, China

Deel twee van de Bitcoin scalability workshops. Waar de eerste conferentie diende als input voor oplossingen, met een focus op het analyseren van het probleem, dient deze conferentie als output: hier worden oplossingen voor het probleem gepresenteerd.


Lees meer op: Scalingbitcoin.org

Scaling Bitcoin workshop I - Montreal, Canada

De afgelopen maanden is de lastige discussie over de schaalbaarheid van Bitcoin geïntensiveerd. Verschillende visies en meningen over hoe veiligheid en decentraliteit gegarandeerd kunnen worden in combinatie met schaalbaarheid worden besproken in deze workshops. Het doel is technische consensus creëren middels deze bijeenkomst.


Lees meer op: Scalingbitcoin.org

Bitcoin 'stress-tests'

De afgelopen dagen stond het bitcoinnetwerk onder druk van een grote toeloop van transacties.
Behalve dat er een aantal records gebroken worden in het aantal transacties dat in Bitcoin omgaat zijn er verder weinig problemen als gevolg van deze stress-tests.

Ross Ulbricht is veroordeeld tot levenslange celstraf.

De oprichter en beheerder van de online marktplaats ‘Silk Road’ is veroordeeld tot 2x levenslang. De jury achtte Ulbricht schuldig aan o.a. het leiden van een drugsnetwerk en andere criminele groeperingen blijkt uit meerdere bronnen.

NASDAQ experimenteert met Bitcoin

Alhoewel het nieuws naar buiten werd gebracht als experiment met Blockchain heeft het er alle schijn van dat NASDAQ experimenteert met zogenaamde ‘colored coins’. Dit is een techniek die gebruik maakt van Bitcoin, en daardoor kan gesteld worden dat de NASDAQ met Bitcoin experimenteert. Een mooie stap voor Bitcoin!

Stripe zet Bitcoin-integratie live

Na een jaar van testen kondigt Payment Processor Stripe aan dat de Bitcoin-integratie live staat.

Bitcoin-betalingen Dell nu ook beschikbaar in UK en Canada

Klanten van Dell in de UK en Canada kunnen vanaf vandaag ook met bitcoins betalen. Eerder was de dienst al beschikbaar in de USA.

Adyen voegt Bitcoin toe als betalingsmogelijkheid.

Adyen levert betaaldiensten aan onder andere Facebook, Uber en Spotify. Adyen start in eerste instantie met de online game maker Jagex waar nu betaald kan worden met bitcoins..

Braintree activeert bitcoin betalingen

Amerikaanse merchants kunnen vanaf vandaag bitcoin als betaalmiddel accepteren via Braintree. Braintree is een dochteronderneming van Paypal.

2015

Microsoft accepteert bitcoins

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om met bitcoin aankopen te doen in de Windows Store en op het Xbox-platform (USA).

Eerste supermarkt in Nederland accepteert bitcoins

Spar Arnhem Centraal accepteert bitcoins sinds vandaag.

Betaalprovider NCR kondigt aan:

bitcoinbetalingen zullen via hun systeem binnenkort mogelijk zijn.

Paypal in zee met Bitcoin

Dell accepteert bitcoin

Muziekdienst Grooveshark accepteert bitcoin

Russische centrale bank draait bij

De ondervoorzitter van de centrale bank van Rusland heeft aan de Wall Street Journal laten weten het gebruik van Bitcoin niet te gaan beperken.

Newegg accepteert bitcoin

De Amerikaanse webshop Newegg, met een omzet van zo'n twee miljard dollar per jaar accepteert Bitcoin.

US Marshals veilen Silkroad-Bitcoins

De Amerikaanse investeerder Tim Draper wint alle tien blokken van in totaal bijna 3.000 bitcoins.

Expedia.com accepteert bitcoins voor hotelboekingen

DISH kondigt aan bitcoins te gaan accepteren.

Mollie integreert bitcoin als betaalmidddel via Bitonic

Bitcoin-betalingen in euro's ontvangen via Mollie. Hiermee kunt u wereldwijd Bitcoin-betalingen accepteren. Zonder risico's.

Bitcoin op Bloomberg

Bloomberg toont de Bitcoinkoers binnen hun Pro-pakket

Chicago Sun-Times accepteert bitcoins

MtGox bevestigt terugvinden 200.000 bitcoins

Amerikaans ministerie van financiën:

Geen grootschalig misbruik Bitcoin.

De Nederlandsche Bank: Bitcoin is erg innovatief

MtGox vraagt faillissements­bescherming aan

MtGox offline

Bug zorgt voor technische problemen

Verschillende Bitcoin diensten ondervinden hier last van.

Opname bitcoins voorlopig nog niet mogelijk bij MtGox

Apple verwijdert Blockchain-app uit app-store

Charlie Shrem (BitInstant) gearresteerd op JFK

Fidor Bank introduceert Bitcoin-derivaten­markt

Overstock.com accepteert bitcoin

Tevens ook Winning Poker Network accepteert bitcoin.

Zynga accepteert bitcoin

Onder andere voor Farmville 2.

2014

Waarde Bitcoin bereikt het toppunt: 1240$

Is zelfs meer waard dan goud.

Bank of Amerika brengt rapport uit:

Waardeert bitcoin op 1300$.

China’s payment processors vertelt:

niet handelen met bitcoins.

Bank of China verbiedt de handel in bitcoin

Crash naar $600, herstelt zich uiteindelijk weer naar 900$.

Bitcoin bereikt de waarde van 1000$

De Fed's chairman Ben Bernanke spreekt uit:

Bitcoin heeft een veelbelovende toekomst.

Thuisbezorgd.nl accepteert bitcoins

Bitcoin in de van Dale

Het woord Bitcoin is inmiddels een begrip en wordt opgenomen in de Dikke van Dale.

FBI sluit Silkroad

Neemt 26.000 bitcoins in beslag.

Gyft accepteert bitcoins

Bitcoin bereikt de waarde van 200$

Bitcoin op het acht-uur-journaal

Bitcoin bereikt de waarde van 100$

Markt­kapitalisatie bereikt de 1 miljard dollar

2013

Wordpress.com accepteert bitcoins

ECB publiceert over Bitcoin

De Europese Centrale Bank heeft een document gepubliceerd over o.a. Bitcoin

Bitcoin Foundation gaat van start

Gavin Andresen maakt oprichting Bitcoin Foundation wereldkundig

Tradehill.com stopt

De op 1 na grootste bitcoin-exchange, Tradehill stopt ermee na aanhoudende problemen met financiële partners.

TV-debuut Bitcoin

Bitcoin maakt z'n entree in de popcultuur via de Amerikaanse televisie-serie "The good wife"

2012

Wikileaks accepteert bitcoindonaties

1 bitcoin kost 1 dollar

2011

2 pizza's verkocht voor 10.000 bitcoin

Het waren hele lekkere pizza's ;)

2010

Eerste bitcoin-transactie

Minder dan twee weken nadat het netwerk van start is gegaan, is de eerste geregistreerde transactie in het bitcoin-netwerk.

Bitcoin&shy;netwerk gaat van start

Het "Genesis block" is een feit!

2009

Bitcoin white paper

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System door Satoshi Nakamoto